· · Komentara: 0
VIRUS

Plašite se KORONE? Na ove svakodnevne AKTIVNOSTI posebno obratite PAŽNJU

Navike koje jačaju imunitet su nam sada neophodne

1594850088_coronavirus-4914026_640.jpg
Foto: Pixabay

Činjenica je da je u našoj zemlji u jeku talas virusa korona i da je veoma važno da se podigne svest o odgovornosti za sopstveno, ali i tuđe zdravlje.

Da bi se organizam odbranio od korona virusa, veoma je bitno da poboljšate vaš imunološki sistem, u čemu vam može pomoći niz zdravih navika.

Pročitajte još: PAMUČNE maske pomažu u zaštiti, ali samo ako ih PRAVILNO DEZINFIKUJETE! Evo i kako

Foto: Pixabay

Potrudite se da spavate istovremeno

Period u kome spavate je vreme kada se vaš organizam regeneriše i oslobađa od stresa. Ukoliko imate redovan raspored spavanja, vaš organizam biće odmorniji i otporniji na štetne uticaje iz spoljašnje sredine.

Boravak na suncu

Budite između deset i trideset minuta izloženi sunčevoj svetlosti, bez zaštitnog faktora. Na taj način podstaknite organizam da proizvede neophodnu količinu vitamina D.

Pročitajte još: Vitamin K nam je SADA NEOPHODAN za naš imunitet! NJega NEMA u obliku šumećih tableta, ali evo kako da ga unesete

Povećajte unos magnezijuma

Sada je više nego ikada važno da u jelovnik uključite namirnice bogate magnezijumom. Pokušajte da u svoje obroke ubacite spanać, mahunarke i orašaste plodove kako biste prirodno, bez dodataka ishrani, ojačali imunitet.

Vodite računa o ambijentu u kojem spavate

Veoma je važno da dodatnu pažnju obratite na higijenu vašeg kreveta. Redovno menjajte posteljinu, trudite se da u krevet odlazite u čistoj pidžami, istuširani i sa čistom kožom lica. Uz to, veoma je bitno da prostor u kome spavate uvek bude dobro provetren.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Ako loše spavate i nemate koncentraciju, evo REŠENJA!

Oslobodite se stresa

Hormon stresa, dodatno utiče na vaš imunitet, koji postaje dodatno slabiji. Zato je veoma važno da naučite da kontrolišete svakodnevne izvore stresa. Potrudite se da se izdignete iznad situacije i oslobodite se stresa, jer je sada zdravlje prioritet.

Vežbajte

Poželjno bi bilo da vežbate kod kuće. Polučasovni trening u vašem organizmu napraviće neophodan balans, hormona, minerala i vitamina, a znojenjem ćete izbaciti toksine i tako dodatno pročistiti organizam.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.