· · Komentara: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Razmislite, kakvu kafu i čaj pijete? To može doneti TRAJNE POSLEDICE po vaše telo

Šećer je jedno od četiri bele smrti, posebno ukoliko nam on postane svakodnevna navika uz kafu ili čaj

1594677168_kafa-sa-secerom.jpg
Foto: Pixabay

Svakodnevno zaslađivanje omiljenih napitaka čini da u naš organizam, gotovo nepotrebno unosimo šećer. Iako je reč o maloj količini, svakodnevno nagomilavanje ove bele smrti trajno doprinosi povećanju telesne težine i može naštetiti našem zdravlju.

Pročitajte još: HARMONIJU čitavog tela ostvarićete OVOM MASAŽOM! Otkrili je Kinezi, a bila je poznata i u drevnom Egiptu

Osobe koje svoj omiljeni napitak svakodnevno zaslađuju u svoj organizam dodazno unose čak 69 kalorija, pokazalo je poslednje istraživanje američkih naučnika sa univerziteta Ilinois, koje je objavljeno u časopisu Public Health. 

Ukoliko ne možemo da izbacimo šećer ili mleko iz kafe, onda je nepohodno da pijemo samo jednu šoljicu ovog napitka dnevno
Foto: Magazin Novosti

Kava i čaj, najpopularniji su napici  u svetu i američki stručnjaci kažu da su oba napitka gotovo beskalorična. Ali problem je u dodacima, mleku, šećeru i šlagu. Sa ovim dodacima, kafa ili čaj postaju izrazito kalorična pića.

Pročitajte još: Većina ih se gadi, a koriste se i DANAS u Srbiji: Izlečile su KLEOPATRU od STERILITETA, a STALJINA od DEPRESIJE

Iako se broj kalorija koje se na taj način unose u organizam ne čini velikim, postupno i neprimetno može rezultirati povećanjem telesne težine. 

Tokom istraživanja korišćeni su podaci iz ranijih studija, kojima je obuhvaćeno više od 13.000 ispitanika koji su konzumirali kafu i više od 6.200 osoba koje su svakodnevno konzumirale čaj. Studija je obuhvatila razdoblje između 2001. i 2012. godine.  Pokazalo se da većina ljubitelja kafe u svoje tople napitke dodaje šećer, mleko ili šlag.

Pročitajte još: Koristi se u kozmetici, higijeni i ISHRANI: Moć ČUDESNE biljke koja datira još PRE NOVE ERE

Naučnici i nutricionisti usalgasili su se da, ukoliko već ne možemo da izbacimo šećer ili mleko iz kafe, pokušamo da dnevno konzumiramo samo jednu šoljicu ovog napitka.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.