· · Коментара: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Размислите, какву кафу и чај пијете? То може донети ТРАЈНЕ ПОСЛЕДИЦЕ по ваше тело

Шећер је једно од четири беле смрти, посебно уколико нам он постане свакодневна навика уз кафу или чај

1594677168_kafa-sa-secerom.jpg
Фото: Pixabay

Свакодневно заслађивање омиљених напитака чини да у наш организам, готово непотребно уносимо шећер. Иако је реч о малој количини, свакодневно нагомилавање ове беле смрти трајно доприноси повећању телесне тежине и може наштетити нашем здрављу.

Прочитајте још: ХАРМОНИЈУ читавог тела остварићете ОВОМ МАСАЖОМ! Открили је Кинези, а била је позната и у древном Египту

Особе које свој омиљени напитак свакодневно заслађују у свој организам додазно уносе чак 69 калорија, показало је последње истраживање америчких научника са универзитета Илиноис, које је објављено у часопису Public Health. 

Уколико не можемо да избацимо шећер или млеко из кафе, онда је непоходно да пијемо само једну шољицу овог напитка дневно
Фото: Магазин Новости

Кава и чај, најпопуларнији су напици  у свету и амерички стручњаци кажу да су оба напитка готово бескалорична. Али проблем је у додацима, млеку, шећеру и шлагу. Са овим додацима, кафа или чај постају изразито калорична пића.

Прочитајте још: Већина их се гади, а користе се и ДАНАС у Србији: Излечиле су КЛЕОПАТРУ од СТЕРИЛИТЕТА, а СТАЉИНА од ДЕПРЕСИЈЕ

Иако се број калорија које се на тај начин уносе у организам не чини великим, поступно и неприметно може резултирати повећањем телесне тежине. 

Током истраживања коришћени су подаци из ранијих студија, којима је обухваћено више од 13.000 испитаника који су конзумирали кафу и више од 6.200 особа које су свакодневно конзумирале чај. Студија је обухватила раздобље између 2001. и 2012. године.  Показало се да већина љубитеља кафе у своје топле напитке додаје шећер, млеко или шлаг.

Прочитајте још: Користи се у козметици, хигијени и ИСХРАНИ: Моћ ЧУДЕСНЕ биљке која датира још ПРЕ НОВЕ ЕРЕ

Научници и нутриционисти усалгасили су се да, уколико већ не можемо да избацимо шећер или млеко из кафе, покушамо да дневно конзумирамо само једну шољицу овог напитка.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.