· · Коментара: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Под сталним сте СТРЕСОМ и нисте чули за чај од ВАЛЕРИЈАНЕ? Време је да се упознате са његовим благодетима

Биљка валеријана од давнина је позната као ефикасан лек за смирење и за лечење нервних обољења и поремећаја, али и бројних других тешкоћа са којима се свакодневно сусрећемо

valerijana.jpg

Најбоља антистрес терапија се заснива на природним састојцима. Иако се стрес сматра савременом болешћу, он није био непознат нашим прецима. Уместо седатива могли бисте да испробате "биљну алтернативу", за коју травари тврде да делује.

Прочитајте још: Биљка ОЧАЈНИЦА помаже код лечења НЕПЛОДНОСТИ код жена, а ово су РЕЦЕПТИ

Биљка валеријана од давнина је популарна као ефикасан лек за смирење и за лечење нервних обољења и поремећаја. О значају ове биљке и њеном умирујућем дејству говори и сазнање да су се још током Првог и Другог светског рата користиле тинктуре валеријане за лечење војника који су доживели трауме.


Фото: Пиxабаy

Лековита својства чаја од валеријане

Чај од валеријане успешно се користи код свих нервних болести, прави се од корена и добро се показао код многих стања у људском организму.

Прочитајте још: У царској Русији важио је за ИЗУЗЕТАН ЛЕК, а излечио је Чехова и Толстоја - сада га можете спремити сами код куће

Овај напитак помаже код немирног сна, помаже да се смирите и самим тим имате трајнији и квалитетнији сан. Такође, користи се и као природни седатив који смањује анксиозност и остале психичке проблеме.

Чај од валеријане спречава стомачне грчеве и умирује систем за варење. Одличан је као додатак у терапији за епилепсију, а показао се и као одличан у лечењу мигрена.

Фото: Депоситоспхотос

Помаже у ублажавању менструалних болова, али и у смањивању крвног притиска и спречава појаву тумора.

Прочитајте још: На Старој планини расте биљка коју МОРА да има свака кућа

Чај од валеријане

Валеријана је једна од најпознатијих биљака у за борбу против напетости и нервозе. Широко се примењује у фитотерапији за здравље централног нервног система. Чај за смирење од валеријане смањује психосоматске појаве као што су спазам, лупање срца, повраћање, несаница. 

Прочитајте још: Ова биљка расте као КОРОВ, а чај од ње вам може месечно уштедети и до 4.000 ДИНАРА!

Чај за смирење прави тако што се помеша по кашичица корена валеријане и биљкепасифлоре и прелије са литар воде. Најбоље је то урадити ујутру. Оставити напитак нек одстоји до предвече. Затим процедити и попити 2 шоље овог чаја док не одете на спавање.

Са обзиром на то да валеријана није пријатног мириса, чај можете правити у комбинацији са другим ароматичним биљкама, које не би требало да имају седативно дејство, јер је валеријана по себи јак седатив. Најбоље је комбиновати је са слабијим биљкама као што су камилица, нана, мелиса, хмељ.

Прочитајте још: Овај напитак руских царева МОРА да прође кроз планине, пустиње и степу, а ПРОЧИТАЈТЕ и зашто

Конзумирање чаја у великим количинама није препоручљиво јер се могу појавити одређени нежељени ефекти попут главобоље, мучнине и узнемирености. Након три недеље употребе валеријане најбоље је направити паузу. 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.