· · Коментара: 0
ЗНОЈЕЊЕ

Ако вас ПЕЧЕ дезодоранс пробајте 10 природних начина ПРОТИВ непријатних МИРИСА

Лети се људи појачано зноје, а влага испод пазуха непријатно мирише. Уклоните непријатне мирисе без хемијских препарата.

1594645174_yoga-1146277_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Постоји много савета како да се доскочи непријатном мирису испод пазуха или стопала, а први је да лети треба носити памучне кошуље и мајице, док на ногама треба обувати кожну обућу.

Прочитајте још: Знате ли шта је БИГОРЕКСИЈА? Сваки ДЕСЕТИ мушкарац пати од овог ПОРЕМЕЋАЈА

Такође, треба знати да туширање хладном водом још више поспешује знојење, па се зато треба купати само млаком водом и сапунима неутралне или благо киселе пХ вредности. Овакви сапуни не суше кожу, већ чувају заштитни кисели омотач коже и спречавају размножавање бактерија на површини.

Непријатан мирис долази од бактерија.

Непријатан мирис испод пазуха је последица стварања бактерија, па је редовна хигијена најважнија. Зној у комбинацији са врућнином ствара идеалну подлогу за развој бактерија, које стварају непријатан мирис. Зној се састоји углавном од воде, али садржи и шећер, со и хемикалије (попут амонијака).

Носите природне материјале Фото: Пиксабеј

Дезодоранс од камилице
Скува се чај од камилице и остави да одстоји сат времена. Чај се процеди и у њега сипа кесица соде бикарбоне. Све се добро промеша док се сода бикарбона не раствори, па се сипа у празан распршивач. Овај дезодоранс се користи неколико пута дневно.

Лекари саветују следеће:

  • носите памучну одећу и кожну обућу
  • хладна вода поспешује знојење
  • после хладног пића се тело још више зноји
  • треба пити чај
  • помаже хлађење подлактица на сваки сат
  • не треба пити много кафе и јести зачињену храну
  • ноге које се зноје треба прати хладном водом
  • табане треба трљати соком од лимуна

Прочитаје још: СЕДАМ дана пијте овај СОК који има само 7 калорија и гледајте како се САЛО ТОПИ

Проблеми са непријатним мирисом су у најчешће решиви и могу се елиминисати природним средствима, уз помоћ биљних чајева, лосиона и тинктура. Биљни препарати су користи и за оне који су алергични на деyодорансе. За почетак довољно је имати кесицу соде бикарбоне. Многе биљке попут раставића, жалфије или коре храста веома су успешне у борби са непријатним знојењем.

Стик за пазух Фото: Депозит

Стик од соде бикарбоне

Једно од најпознатијих средстава за борбу против непријатног мириса под пазухом је - сода бикарбона. Кесица соде бикарбонеможе да се носи свуда са собом. Прстохват соде бикарбоне сипа се у мало воде или се влажни прсти умоче у њу, па се премаже пазух.

Освеживач од хидрогена

Хидроген пероксид је антисептик који се бори против бактерија које су узрочник непријатног мириса испод пазуха. Једну кашичицу хидрогена треба сипати у пола шоље воде и нанети ову смешу на суву и чисту кожу пазуха ујутру.

Лосион за ноге

Треба уситнити 60 грама сувог раставића, сипати у посуду са поклопцем (попут тегле) и прелити са 7,5 децилитара алкохола и пет децилитара дестиловане воде. Оставити затворено две недеље. После 15 дана процедити и увече ноге третирати. Ноге се прво оперу, осуше и намажу овим лосионом. Ујутро се ноге испирају топлом водом и осуше.
Додатно може да помогне чај од раставића који се пије ујутро.

Прочитајте још: Седам ЧАРОБНИХ ЧАЈЕВА који могу да замене вештачку ХОРМОНСКУ ТЕРАПИЈУ

Чај од коре беле врбе

Чај од врбе Фото: Депозит

Две кашике чаја од беле врбе, кашику нане и кашику листова зове треба прелити са литром воде, па кувати 15 минута. Када се чај процеди, праве се купке за пазух и ноге.

Купка од кантариона

Код знојења стопала и пуцања коже ногу препоручују се купке од чаја кантариона (две кашике на литар воде). Ноге претходно треба опрати водом и тоалетним сапуном, а после купке посути талком.

Камилица за стопала

Код повећаног знојења ногу препоручују се свакодневне вруће купке у чају од камилице: 6 кашика цвета прелити са 2 литра вреле воде, поклопити посуду и оставити да стоји један сат. Процеђени чај се поново подгрева и у њему држе ноге док се вода не охлади. После третмана ноге треба напрашити смесом борне киселине и талка.

Облог за пазух

По две супене кашике сувог листа жалфије и ораха треба прелити са пола литре кључале воде, поклопити и после једног сата процедити. Натопите вату и квасите пазух неколико пута током дана.

Чај против знојења

Прочитајте још: УРАГАН! Овај детокс напитак решиће вас целулита и вишка килограма ИСТОВРЕМЕНО

Чај против знојења

У исто време може да помогне и када се пије мешавина велике кашике суве коре храста и две кашике листа жалфије, који се прелију са осам децилитара кључале воде, поклопе и после сат времена процеде.

Домаћи изотоник

Домаћи изотоник се прави лако, а довољно је у литар воде сипати: две кашике соде бикарбоне и по једну кашику соли и шећер. Напитак се не пије ођедном, већ у малим гутљајима током дана.
 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.