· · Коментара: 0
ПРИРОДНИ ЛЕК

"Трава која враћа младост" постоји у Русији и Србији, позната је из времена Владимира Великог, а сада помаже код неплодности

Она је штитила Скандинавце од грома, Французе – од шкорпија, а Русе – од старења. Биљка која има поетичан назив „камена ружа“ може да конкурише са алојем по лековитим својствима, тврде лекари.

Houseleeks1--1-.jpg

У Србији она је позната као чуваркућа, док су у Русији ову биљку одувек звали молодило – „трава која враћа младост“. У времена кнеза Владимира Великог све жене и девојке умивале су се соком од молодила да би им кожа постала лепша и свежија.

Прочитајте још: Руски исцелитељ открио "ЛЕК ОД СМРТИ": Ако желите да живите "вечно" користите ПОСЕБНО УЉЕ

Чуваркућа поседује антиупално, антитоксичко и антибактеријско својства. Она смањује болове и потпомаже брзо зарастање рана и посекотина. Цвеже лишће камене руже са медом се користи код срчаних обољења, а чај од чуваркуће се препоручује против упале ока и уха, херпеса и болести желудачно-цревног тракта.

Осим тога, ова биљка помаже у лечењу миома, циста и неплодности.  

РЕЦЕПТИ

Код парадонтозе

Расте и на крову

Иситните свеже лишће чуваркуће у блендеру па процедите сок кроз газу. Додајте у сок хладну воду у пропорцији 1:1. Кувајте 2-3 минута, оставите да се охлади. Испирајте уста током 5 минута - 3 пута дневно.

Код болести бубрега

Прелијте 15 г сувог листа чуваркуће са 250 милилитара воде. Кувајте на пари 10 минута, процедите. Попијте једну чајну кашичицу чаја 4 пута дневно.

Код неплодности

Једну супену кашику сувог листа чуваркуће прелијте чашом кључале воде. Оставите 4 сата да одстоји. Попијте 30 мл чаја 3-4 пута дневно.

Код дијареје

Једну супену кашику сувог листа чуваркуће прелијте са пола литра кључале воде. Сачекајте 2 сата да одстоји. Конзумирајте 15 мл чаја напитка 4 пута дневно.

Прочитајте још: Овај напитак руских царева МОРА да прође кроз планине, пустиње и степу, а ПРОЧИТАЈТЕ и зашто

Код горушице

Прелијте 15 г свежег лишта чуваркуће са 500 милиграма кључале воде. Попијте 30 мл чаја 2 пута дневно.

Листови су меснати

Код гастритиса

Две супене кашике сувог листа чуваркуће прелијте са пола литра кључале воде. Оставите 3 сата да одстоји. Попијте 50 милилитара чаја 3 пута дневно.

За нормализацију метаболизма

Прелијте 20 г свежег листа чуваркуће чашом кључале воде. Сачекајте 3 сата да одстоји. Узимајте 30 мл напитка 3 пута дневно.

Код опекотина, посекотина и чирева на кожи

Ставите у термос 50 г сувог листа чуваркуће, прелијте са 600 милилитара кључале воде. Сачекајте 4 сата да одстоји. Направите облог, ставите на болно место.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.