· · Коментара: 0
ОТКРИВАМО

Мистерија Путиновог БЕЛОГ ТЕРМОСА: Чак је и Трампу наздрављао њиме, а сада је откривено шта се у њему НАЛАЗИ

Зашто је бела Путинова шоља постала хит? Нема велике мистерије, председник Русије уместо алкохолом наздравља зеленим чајем и то из топле, керамичке шоље

PijeCaj.jpg
Фото: Архива Новости

Иако уме да наздрави са чашом вина, па и да попије чашицу вотке са кинеским председником, омиљено пиће руског председника је, дефинитивно, чај. Пошто се руски председник Владимир Путин појавио са мистериозним белим термосом, кинески произвођачи су направили реплику шоље и назвали је "Путинов керамички термос" и понудили је за око 1.000 динара.

Прочитајте још: Путин на радном столу држи посебан КРИСТАЛ, а ево зашто се не одваја од њега

Увек чај Фото: Архива новости

Данима су се медији питали каква се течност налази у "белом термосу" и зашто је Путин овом шољом наздравио Трампу који је пио вино?

Амерички медији мисле да је то налог безбедносних служби, јер се  плаши тровања.

Западни медији су закључили да Путин мора да пије из "белог термоса" по налогу руских безбедносних служби, јер се тиме предузимају све могуће мере како би се избегло могуће тровање. На белом термосу је, иначе, угравиран грб Руске федерације.

Хладни рат и топли чај
Лењин је волео да пије пиво, вероватно јер је најбоље године провео у егзилу у Немачкој и Швајцарској. Стаљин је воле све што је грузијско, па је највише уживао у белим и црвеним винима из долине Телиани региона Какети. Хрушчов је пио вотку. Брежњев је пио чај од шипака, али када је ишао у лов носио је пљоску са 250мл брендија.
Сви руски председници су користили овакав термос!

Истина је далеко једноставнија, али у њу нису хтели да поверују новинари иако је портпарол Димитриј Песков био искрен. Наиме, Путин никада не пије кафу. Ујутри после ручка пије искључиво зелени чај, а овај напитак нема леп укус када је хладан. Дакле, да би се дуго одржала топлоту чај мора да стоји у термосу. Такође, зелени чај се увек пије из керамичких шољица, јер има бољи укус.

Зелени чај мора да се буде топао, хладан је горак, па стоји керамичком термосу.

Виктор Бељајев, бивши кувар из Кремља, открио је сензационалну информацију - није Путин први који користи такве термосе приликом путовања! Међутим, Путин је први који у њему носи зелени чај. Рецимо, својевремено је Леонид Брежњев носио сопствени термос из којег је пио чај са млеком, а користили су га и други политичари попут Михаила Суслова који је волео да из сличног таквог термоса пије омиљени чај од шипка.
- Брежњев је имао и посебан рецепт за чаја - каже Бељајев.

И у Сибиру чај Фото: Архива Новости
Брежњев је једини пио чај са млеком и то топлим.

Није волео да му се чај прави од вруће воде, након чега би се у њега додало млеко, већ је волео да се чај искључиво прелива врућим млеком, због чега је увек са собом носио термос у којем је био тај напитак специјално направљен за њега.


Зашто Владимир пије само зелени чај?

Умирује, побољшава концентрацију и чисти организам, а када се томе дода и да је одличан за протату - ни мало не чуди зашто Владимир Владимирович Путин никада не пије кафу, већ искључиво зелени чај! Три шоље зеленог чаја дневно одличне су за организам, док пет већ делује штетно!
Добро је позната чињеница колико је зелени чај здрав и да је најбоља замена за кафу. Зелени чај убрзава метаболизам, одличан је против депресије.

5 разлога зашто је добар:
1. Смањује холестерол и спречава да се "запуше" артерије.2. Препун је антиоксиданата.3. Умањује нервозу, дају телу енергију и побољшавају концентрацију. .4. Јача имуни систем,.5. Побољшава метаболизам, помаже избацивање токсина и "гори" калорије.

Многи користе зелени чај у борби против вишка килограма, јер  убрзава метаболиза и тело црпи масти, али три шоље су добре, а пет изазивају контраефекат

Погодан је за јачање срца и крвног система, смањује лош холестерол и шећер у крви. Ствара осећај ситости и убрзава метаболизам, па "тера" тело да топи масне наслаге.

Зелени чај садржи и кофеин, који је изузетан регулатор пробаве, али и крвног притиска. Међутим, услед неправилне припреме чаја, количина кофеина се повећава и може значајно да нашкоди здрављу. Такође, превелика доза кофеина доведи до несанице. Посебно је опасно што може да изазове нагло повећање крвног притиска, па самим тим и до пуцања крвних судова.

Откривена тајна Фото: Архива Новости

Прочитајте још: "КРВАВИ ЕЛИКСИР" био је најскупљи и најтраженији лек на свету, а сада га користи ВЛАДИМИР ПУТИН

Три правила НИКАДА:

1. НИКАДА кључала вода
Зелени чај се никако не припрема у кључалој води, јер на тај начин он губи сва своја позитивна дејства. Тек када вода прокључа и мало се охлади убаци се кесица чаја.
2. НИКАДА дуже од 3 минута
Зелени чај је веома штетно држати у врућој води дуже од три минута!
3. НИКАДА више од 3 шоље
Три шоље дневно (ујутру, после ручка и најкасније поподне) су довољне. Највећа дозвољена доза уноса полифенола у организам на дневном нивоу је 300-400 мг, а једна шоља чаја садржи од 50 до 100 мг!

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.