· · Komentara: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Da li znate koja HRONIČNA bolest se smatra bolešću MLADIH NARAŠTAJA?

Malaksalost, nedostatak volje za redovne aktivnosti i gotovo neobjašnjiv umor su samo neki od simptoma hroničnog umora, bolesti mladih naraštaja kako je lekari nazivaju

1594765799_umor.jpg
Foto: Pixabay

U periodu kada mnogi od nas rade od kuće istovremeno strahujući za zdravstveno stanje sve više počinjemo da se žalimo na određeni umor, malaksalost i nedostatak volje za pojedine aktivnosti.

Boravak u prirodi i redovno vežbanje su ključni za rešenje ovog zdravstvenog problema

Pročitajte još: "Ovo je gore od ratne zone, lekari ljude namerno zaraze": Medicinska sestra otkrila ŠOKANTNE detalje iz bolnice (VIDEO)

U većini slučajeva, prirodu, to jest uzroke tih stanja, neće biti teško objasniti. Ipak, ono što su lekari potvrdili to je da je hronični umor najčešća bolest mladih naraštaja, gotovo redovna u dva ciklusa u toku kalendarske godine.

U prilog tome, donosimo i neke od saveta koje lekari preporučuju kako bismo se rešili ovog problema.

Boravak u prirodi

Foto: Depositphotos

Pročitajte još: RECEPT JAPANACA: Ovo svi KORISTIMO, a smrt je za KORONU! Obratite pažnju

Tromost, gubitak telesne kondicije i opšta slabost su prvi znak da moramo da se vratimo prirodi, redovnoj šetnji u šumi, prirodnom okruženju i vežbanju u istim uslovima. Čovek nije stvoren da miruje, pa je telesna neaktivnost sasvim neprirodna ljudskom organizmu.

Hrana bogata vitaminima

Drugi faktor koji doprinosi umoru i iscrpljenosti je neodgovarajuća, manjkava ishrana. Hrana mora da sadrži dovoljno vitamina, minerala i ostalih hranljivih sastojaka, umesto da obiluje mastima. Obavezna je upotreba svežeg voća i povrća. 

Pročitajte još: OTKRIVAMO: Ako se zarazite koronom evo kada GUBITE IMUNITET NA VIRUS i kada vam PONOVO PRETI OPASNOST!

Čudotvorna voda

Nikad ne smemo zaboraviti na neprestano konzumiranje dovoljne količine vode. Iako nije hranljiva, voda je osnova za održavanje života. Ona prenosi nužne hranljive sastojke organima i tkivima u organizmu. Takođe, održava stabilni krvi pritisaki pomaže regulisanju telesne temperature. Dnevno nam je potrebno oko dva litra vode. Dehidratacija je jedan od prvih uzroka umora.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.