· · Komentara: 0
TELO

Zategnite TELO pre odlaska na plažu vežbajući u KUĆI

Vitko, zategnuto telo, sa savršenim strukom, želja je svake žene. Da bi se to i postiglo, neophodno je izabrati prave vežbe i biti uporan.

1593258758_Depositphotos_28661895_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Vežbe moraju da budu kombinacija vežbi koje ciljaju različite mišiće na stomaku, kao i na leđima. Jer, da bi se dobio struk po meri, moraju da se “pod konac” dovedu trbušni mišići i otklone i najmanje “krofnice” sa bokova i krsnog dela leđa, ističu iskusni fitnes stručnjaci.

Pročitajte još: Zategnite BUTINE uz pomoć TRI vežbe i obucite VRUĆE pantalonice (FOTO/VIDEO)

Daska postrance

Daska postrance podrazumeva pripremnu vežbu za jačanje svih mišića. Radite ih najmanje 10 dana u kontinuitetu, prvog koliko izdržite, a onda svakoga narednog produžavajte vežbu za po 10 sekundi. Oslonite se na jednu ruku i nogu sa telom okrenutim prema zemlji i ostanite u tom položaju koliko možete. Zatim promenite ruku i nogu. Ova vežba jača struk, zadnjicu i unutrašnju stranu butina.

Vežbajte 10 dana svaki dan, bez pauze.

Sa urolanim peškirom

Lezite na stranu, stavite urolan peškir između butina, pa se podignite uvis, tako da vam oslonac budu lakat i stopalo. Ako počnete da lelujate i pomislite da ćete se prevrnuti, dodirnite stopalom druge noge pod iza stopala na koje se već oslanjate, radi ravnoteže. Vodite računa o tome da telo bude u pravoj liniji, sa podignutom zadnjicom i kukovima. Potom podignite telo do prave linije, zadržite se tako nekoliko sekundi, pa se polako spustite u početni položaj bez dodirivanja poda. Vežbu ponovite 10 puta, naizmenično na oba boka u tri serije.

Ako vam se čini da ćete se prevrnuti dodirnite stopalom druge noge pod.

Vitko telo se dobija vežbanjem Foto: Depozitfoto

Podizanje kukova

Lezite leđima na pod i savijte noge u kolenima pod oštrim uglom. Stopala su na tlu. Ruke spustite pored tela, da eventualno služe kao oslonac. Zatim prekrstite desnu nogu preko leve, tako da članak desne noge bude na levoj butini. Desno koleno okrenite u stranu, a levu nogu koja je na podu oslonite samo na petu. Iz ovakvog položaja podignite kukove uvis što više možete, tako da telo formira pravu liniju od vrata do kolena. Potrudite se da kukove dižete trbušnim mišićima, a ne levom nogom, da se ne bi previše opteretilo levo koleno. Vežbu ponavljajte 10 puta u tri serije, sa naizmeničnom promenom noge koja je oslonac. U početku neka kukovi budu podignuti nekoliko sekundi, a zatim produžavajte do 10.

Rotacija sa tegovima
Stanite sa blago razmaknutim nogama, da stopala budu šira od kukova. Uzmite tegove i ispružite ih ispred sebe. Iz ovog položaja spuštajte se u čučanj, a tegove sa ispruženim rukama prema podu. Zadržite se u čučnju oslanjajući se na pete, pa primaknite tegove ka grudima, sve vreme stiskajući trbušne mišiće. Zatim tegove dignite iznad glave i rotirajte gornji deo tela u desnu, pa u levu stranu. Potom se dižite u početni položaj. Vežbu uradite po 12 puta u tri serije, sa pauzom.

Polučučnjevi sa savijenim kolenima

Stanite naspram zida spojenih nogu, sa urolanim peškirom među butinama. Kolena blago povijte, dlanove naslonite na zid, pa se spustite tako da kukovi budu izbačeni napred, a ruke potpuno opružene. Gornja polovina tela treba da vam bude gotovo paralelna sa podom. Iz ovog položaja stisnite trbušnjake i butine jednu uz drugu preko peškira, pa se podignite na prste.

Vežbu ponavljajte 20 puta u tri serije sa pauzom.

Sada spuštajte kukove nekoliko centimetara, pa ih vratite gore. Vežbu ponavljajte 20 puta u tri serije, sa pauzom od 10 sekundi. S vremenom, vežbu radite sa što više savijenim nogama u kolenima. Vežba je savršena ne samo za struk, već i za celu donju polovinu tela.

Pročitajte još: MILOŠ tvrdi da će posle ovih vežbi žene biti LJUBOMORNE, a BIKINI će vam stajati kao saliven (VIDEO)

Naklon sa tegom

Levom rukom uhvatite teg i prebacite težinu tela na levu nogu. Desnu nogu pomerite iza leve i spustite se blago u naklon. Savijte noge u oba kolena, sa težinom i osloncem i dalje na levoj strani.

Polako se podižite u početni položaj, pa desnu nogu ispružite u stranu i blago rotirajte gornji deo tela udesno. Levu ruku sa tegom savijte u laktu, pa teg podignite na grudi. Sada se opet vratite u naklon, pa polako u početni položaj. Vežbu uradite 12 puta, a potom sve ponovite desnom nogom, desnom rukom i tegom. Vežbu izvedite u tri serije.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.