· · Komentara: 0
CELER

SEDAM dana pijte ovaj SOK koji ima samo 7 kalorija i gledajte kako se SALO TOPI

U sto grama celera nalazi se samo sedam kalorija, ali mnogo minerala i vitamina.

1594122067_celer.jpg
Foto: Piksabej

U narodnoj medicini celer se upotrebljava za čišćenje celog organizma, posebno čišćenje krvi, jačanje nerava i kao prirodni lek za problem sa bešikom i izlučivanjem tečnosti iz tela.

Pročitajte još: BIĆETE KAO NOVI! Najbolji PRIRODNI NAPICI za detoks tela

Blagotvorna dejstva ogledaju se u pročišćavanju jetre, snižavanju šećera i snižavanja krvnog pritisaka. Sadrži vrlo malo kalorija pa je korisna namirnica za vreme dijete. Najkorisniji je ukoliko se jede u sirovom stanju.

Leči astmu, promuklost, giht, bubrege, promuklost, snižava holesterol...

Listovi i koren su izuzetno bogati mineralima, vitaminima, nutrijentima i eteričnim uljima, koji mu daju snažan, karakterističan miris. U sto grama korena nalazi se samo sedam kalorija, ali zato 320 miligrama magnezijuma i 16 milicentigrama folata.

Odličan izvor vitamina i dijetalnih vlakana Foto: Piksabej

Odličan je izvor i vitamina K kao i dijetalnih vlakana.Delotvoran je u lečenju astme, promuklosti, reume, zbog visokog sadržaja natrijuma, gihta, mokraćnih puteva, bubrega, nervnih oboljenja. Poboljšava krvnu sliku i cirkulaciju, apetit, a uklanja smetnje kod varenja. Acetileniks, jedan od njegovih sastojaka, zaustavlja umnožavanje ćelija raka.

Pročitajte još: URAGAN! Ovaj detoks napitak rešiće vas celulita i viška kilograma ISTOVREMENO

Recept za sok od celera

Sastojci:

  • 500 grama celera
  • 3 limuna
  • litar vode

Prokuvati litar vode i ostaviti je da se ohladi. Dobro oprati tri limuna, iseći ih na komade zajedno sa korom. Sitno iseckati 500 grama svežih listova i stabljika celera pa u bleneru dobro isitniti i pomešati limun i celer. Kada se dobije fina kašasta masa preliti je prokuvanom vodom i dobro izmešati. Poklopiti i ostaviti da odstoji preko noći, a ujutru procediti i napitak naliti u staklenu flašu. Piti ujutru i uvece po 50 mililitara napitka, pre jela.

Sok snižava holesterol, odličan je za dijetu.

Ovaj napitak protiv povišenog holesterola nema neželjenih efekata a često može sniziti i nivo triglicerida u krvi. Poželjno je za vreme ove vrste lečenja izbegavati slatko. Nakon 2 do 3 meseca proveriti nivo holesterola. Ako je moguće napitak pripremati od neprskanog limuna.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.