· · Komentara: 0
težina

Čovek koji je imao 317 KILOGRAMA bio na ivici života, izgubio je 222 KG i sada izgleda NEPREPOZNATLJIVO (FOTO)

Svaki dan je konzumirao oko deset hiljada kalorija, a kada su mu lekari rekli da neće doživjeti 40 godina, odlučio je da je vreme za promenu.

1595325455_pjimage-9-.jpg
Foto/ Printscreen/ Instagram/salodyssey

Sal Paradiso (39) iz Floride imao je 317 kilograma, ali nakon što je odlučio da promeni svoje navike ishrane, izgubio je 219 kilograma i postigao svoju željenu težinu. Do svoje 31 godine bio je toliko težak da je jedva mogao da se kreće nakon što se navukao na brzu hranu, a lekari su ga upozoravali da će teško doživeti 40 godina. Čvrsto upozorenje poslužilo mu je kao  buđenje pa je Sal izgubio 127 kilograma zahvaljujući dijeti i vežbanju,a posle operacije uspeo je da smanji još dodatnih 88 kilograma, prenosi metro.co.uk.

Pročitajte još: GLUTEN FRI dijeta je OPASNA, bolje probajte DžANK fri

Imao je 317 kilograma!
Ishrana pre dijete
- Preskočio bih doručak, ali ručak je uvek bio masivan. Bila bi to brza hrana, nešto poput testenina, odrezaka i piletine, a onda bih imao nešto slično za večeru. Znao sam da sam jeo puno, ali jednostavno sam to dugo ignorisao - rekao je Sal.

Nakon operacije uklanjanja kože, Sal je imao102 kilograma.

- Kad sam bio najveći, ceo dan sam bio kod kuće i nisam mogao da se bavim nikakvim fizičkim aktivnostima. Počeli su problemi sa zdravljem i bio sam zatvorenik u sopstvenom telu.. Imao sam nešto više od 317 kilograma. Moja ishrana je bila grozna, jeo sam stvari kao što su hamburger s krompirićima i sokom za svaki obrok i shvatio sam da sam ponekad pojeo više od osam hiljada kalorija. Bilo je stvarno loše - ispričao je.

-Znao sam da ako želim da doživim 40 godina, moram da promenimsvoj način života - rekao je Sali

Odrastajući, Sal je bio bucmasto dete, a težinu je počeo da nagomilava u svojim dvadesetima, zahvaljujući njegovoj ljubavi prema visokokaloričnoj hrani i ogromnim porcijama.

Pročitajte još: Kako da izgubite čak 20 kilograma za samo 90 dana - EVO REŠENJA

Konzumirao je između 5 i 10 hiljada kalorija na dan!

Smrt njegovog oca Biagija Paradisia u 42. godini života od srčanog udara 1998. godine, kada je Sal imao 17 godina i oko 158 kilograma, podstaklo je  Sala da smrša zbog straha da bi njegova težina mogla da ga dovede do slične sudbine..

Ali,, tokom sledeće decenije Salova težina izmakla je kontroli i kada je imao 31 godinu  bio je pretežak čak i za industrijske vage. NJegova najveća zabeležena težina bila je 312 kilograma, ali lekari su smatrali da je imao i više.

Pročitajte još: Bićete oduševljeni posle ove DIJETE: Traje 10 dana i GUBI se 7 kilograma

- Prva stvar koju sam uradio kada sam odlučio da smršam je da pronađem doktora kako bismo  pričali o operaciji mršavljenja, ali on mi je rekao da prvo moram da skinem dosta kilograma sam. Prešao sam sa osam do deset hiljada kalorija dnevno na 1200 do 1500 kalorija na dan.

Gubljenje kilograma
Prateći strogu dijetu i plivajući svaki dan, Sal je počeo da brzo gubiti kilograme. Na leto 2015. godine imao je 249 kilograma, dok je do sledećeg leta izgubio impresivnih 115 kilograma. Kada je bio težak oko 195 kilograma, vratio se kod doktora kako bi otišao na operaciju, koja je uključivala spajanje njegovog stomaka i smanjenje mase za 75 posto.

Bila je to hrana s niskim delom ugljenih hidrata, bez proteina i bez hleba. Prvih nekoliko nedelja bilo je teško jer je to bila potpuna promena u načinu života, ali ja sam bio posvećen tome i znao sam da to treba da učinim- ispričao je.

Pročitajte još: JEDITE SVE osim kada gladujete i oslabite 12 kilograma za MESEC dana

Iako je izgubio mnogo kilograma, Sal je i dalje bio nezadovoljan svojim izgledom zbog viška kože na telu. Operacija odstranjivanja kože bila mu je preskupa pa se prijavio u emisiju koja je pratila neverovatne transformacije ljudi, pa su mu oni finansirali operaciju. Tada su lekari uklonili 16 kilograma njegove kože.

Od tada Sali ima oko 95 kilograma i konačno je zadovoljan svojim izgledom!

Pratite nas na INSTAGRAMU I FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.