· · Komentara: 0
LEPOTA TELA

Ugodite sebi! Izmasirajte se SAMI uz pomoć TENISKE LOPTICE, jer vaše TELO jedino tako uživa

Kada nemamo novca ili vremena za profesionalnu masažu, možemo pomoći sebi kratkom samomasažom uz pomoć loptice za tenis

1593640914_teniska-loptica.jpg
Foto: Pixabay

Najbolja samomasaža postiže se teniskom lopticom! Ovaj način masaže koji sami sebi poklanjamo rešiće nas problema u leđima, krstima, vratu.

Pročitajte još: Bol u vratu može da dovede do MOŽDANOG UDARA: Aleksandar preporučuje 7 lakih VEŽBI (FOTO)

Teniska loptica je idealna za masažu jer je prilično čvrsta, ali i prekrivena mekom tkaninom. To je upravo ono što je potrebno za samomasažu. Uz pomoć ovog sportskog rekvizita rešićete lokalne probleme, pre svega bolove nastale uspred nepravilnog držanja tela.

Vežba za leđa

Stanite pored zida i stavite lopticu u deo ispod lopatica, ali ne na kičmu, već sa strane, na mišićni deo. Stisnite je. Kolena su malo savijena. Počnite sa kotrljanjem loptice po leđima, tražeći napete tačke. Na taj način masirate mišiće duž kičme.

Pročitajte još: MILOŠ tvrdi da će posle ovih vežbi žene biti LJUBOMORNE, a BIKINI će vam stajati kao saliven (VIDEO)

Kada pronađete takvu tačku – stanite i pritisnite lopticu ka zidu, zadržite je tako desetak sekundi. Na takav način treba masirati mišiće sa leve i sa desne strane leđa. Prilikom izvođenja ove vežbe dobijamo ispravno držanje tela.

Masažom teniskom lopticom učinićete da vaše telo postane zategnuto


Foto: Depositophotos

Masaža za donji deo leđa

Lezite na pod, lopticu stavite ispod krsta, ali takođe, ne na kičmu, već na mišićni deo. Oduprite se na laktove, noge su savijene u kolenima. Pridignuvši zadnjicu, počnite kotrljati lopticu.

Ako osetite bol, znači da ste pritisnuli triger tačku – mišići su u njoj veoma napeti i praktično se ne opuštaju. Zadržite se na njoj desetak sekundi, opustivši zadnjicu na pod, a noge ispružite napred.

Zatim, kotrljajući lopticu, tražite drugu tačku. Odradite masažu sa obe strane donjeg dela leđa. Tako, pored masaže, mi angažujemo mnogo drugih mišića, ramena, zadnjica, noge.

Pročitajte još: Zategnite BUTINE uz pomoć TRI vežbe i obucite VRUĆE pantalonice (FOTO/VIDEO)

Takođe, možete da legnete na pod, a tenisku lopticu postavite između lopatica pa nježno po njoj kružite telom. Lopticu možete postaviti i ispod donjeg dela leđa ili bedara. Pomoći će vam ublažiti tenziju ili bol i bez odlaska u salon za masažu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.