· · Komentara: 0
LICE

Japanke se kunu u OMEKŠIVAČE: Evo još 7 tajni kojima neguju LEPOTU

Da bismo sprečile starost trošimo mnogo novca na napitke i kreme koji mogu da zaustave časovnik, iako je jednostavnije (i jeftinije) da ponešto usvojimo od Japanki.

1592897266_Japanka.jpg
Foto: Piksabej

Japanke su poznate po zategnutoj koži lica, zbog čega im je teško odrediti godine. Tajna je u zdravoj ishrani, bez ulja, kao i rutini negovanja kože. Evo šta ona podrazumeva:

Pročitajte još: Dve šake morske soli učiniće ČUDO za kožu i čitavo telo

Pijte zeleni čaj

Zeleni čaj

Dobra nega lica zavisi od onoga što pijete i jedete. Zeleni čaj umiruje, a kada je reč o nezi, sprečava pojavu bora i štiti kožu od oštećenja koja mogu da izazovu UV zraci. Svakodnevno ispijanje šoljice zelenog čaja pomaže i pri gubitku kilograma.

Zeleni čaj sprečava pojavu bora na licu.

Masaža čini čuda

Redovne masaže odlične su za telo, jer podstiču cirkulaciju i opuštaju prenapregnute mišiće. Lice možete da ga masirate i sami, tako što ćete najpre investirati u dobar masažer za lice, sa višeugaonim valjcima. Koristite ga svakodnevno, dok gledate TV ili čitate. Tako ćete ubrzati cirkulaciju, što će kožu osvežiti i vratiti joj zdrav sjaj. Kako lice ima više od 40 mišića koji, ako su napeti, pospešuju nastanak bora, uz pomoć masaže ćete ih opustiti.

Alge su prijatelj kože Foto: Depozitfoto

Jedite morske alge

Morske alge su prijatelj kože, a veoma su zastupljene u ishrani Japanaca. Obiluju vitaminima i mineralima, pa ako ih redovno konzumirate štite kožu od oštećenja koja mogu da izazovu sunčevi zraci.Smanjuju oticanje i crvenilo, a jod pomaže u regulisanju metabolizma.

Alge štite od sunca

Koristite blaga sredstva za čišćenje

Žene u Japanu više veruju prirodnim proizvodima nego industrijskim. Znaju koliko su hemikalije štetne, baš kao i preterano pranje lica. Opsednuti smo uklanjanjem tragova ulja sa kože, zaboravljajući da ona obezbeđuju hidriranost. Lice operite samo jednom dnevno, i to pred spavanje.

Kunu se u omekšivaše Foto: Piksabej

Izbegavajte tonere

Uz pomoć tonera i iz najdubljih pora uspevamo da "izvučemo" ulje. Veoma su korisni ako se borite sa aknama, ali u svim drugim slučajevima postiže se kontraefekat - koža postaje suva, pa samim izgleda starije. Umesto tonera koristite "omekšivače".

Umesto tonera koristite omnekšivače.

Japanke se kunu u njih, jer posvetljuju ten i kožu čine mekom i glatkom. Nanesite na lice malu količinu ovog kozmetičkog sredstva, pa sačekajte da popuni bore i da ga koža potpuno upije. Zatim nanesite neko blago sredstvo koje će koži obezbediti vlažnost.

Ne zaboravite kolagen

Japanke obilato koriste kreme i maske bogate kolagenom, a i ishrana im je bazirana na bujonu od kostiju ili spirulini (vrsta algi), koji su bogati ovom najvažnijom belančevinom u ljudskom organizmu, zaduženom da kožu održava zategnutom i mladom.

Pročitajte još: Šta sve UZROKUJE pojavu "dosadnih" MITISERA i kako da ih se OTARASITE

Pauzirajte

Ponekad je neophodno da lice odmorite od kozmetičkih proizvoda, jer previše krema može da utiče na elastičnost kože. Kad god je moguće, pustite kožu da diše, bar 24 časa sedmično. Za to vreme poštedite je šminke i losiona da bi pokrenula prirodne odbrambene mehanizme.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.