· · Komentara: 0
LEPOTA TELA

Čisto lice je KLJUČ LEPOTE! Pratite osnovne KORAKE

Virusi i bakterije mogu se nataložiti i na licu, posebno ukoliko imamo naviko da neprestano rukama nesvesno dodirujemo lice ili prištiće

1594679317_cisto-lice.jpg
Foto: Pixabay

Svesno ili nesvesno, sebe bar nekoliko puta dnevno najmanje uhvatimo kako prljavim rukama dodirujemo svoje lice. Ovo je posebno uznemirujuće u periodu svetske pandemije korona virusa, posebno kada znamo da čisto lice između ostalog ključno za prevenciju širenja raznih virusa i bakterija.

Pročitajte još: Tri BOHO frizure koje se lako prave i stoje SVIM devojkama

Prvo operite ruke, pa tek onda lice. U suprotnom, sva prljavština sa dlanova duboko uranja u pore na licu 

Lice dodirujemo svesno kada znamo da imamo neki prišt, kada smo uzrujani ili uplašeni, ili jednostavno smo navkli da uz neke svakodnevno aktivnosti nesvesno dodirujemo lice. Iako je skoro nemoguće u potpunosti prestati sa tom navikom, postoji nekoliko trikova koji mogu pomoći u održavanju higijene i smanjenju kontakta.

Pročitajte još: KAKO da se OVOG leta NAŠMINKAMO uz neizostavnu MASKU

Foto: Pixabay

 

Pratite osnovne korake za idealno čišćenje lica.

1. Operite ruke

Pranje lica ne podrazumeva da su nam ujedno i ruke oprane. Tako, pre nego što rukama dodirnemo lice, najbitnije je da ruke temeljno operemo mlakom vodom i sapunom. Ukoliko to ne uradimo, sva prljavština i bakterije sa naših ruku ostaće na našem licu, a daljim utrljavanjem, one mogu dublje ući u naše pore i tu se nataložiti. 

Pročitajte još: Da li i vi odlazite na spavanje sa MOKROM KOSOM? Saznajte zašto to ni(je) dobro

2. Mlakom vodom navlažite lice

Pre samog čišćenja, lice mora biti navlaženo sa mlakom vodom. Mlaka voda je idealna kako koža ne ni bila iritirana ni preterano hladnom, ni preterano toplom vodom.

3. Nanošenje losiona za čišćenje

Umesto sunđera i krpica za čišćenje i nanošenje losiona za čišćenje lica, jednostavno preparat nanesite na same jagodice vaših prstiju. Čistim rukama, vrhovima prstiju laganim kružnim pokretima utrljajte preparat na lice.

4. Isperite lice mlakom vodom

Pročitajte još: Pravite li OVE GREŠKE sa svojim kupaćim kostimom? Koban POTEZ zbog kog izgleda OFUCANO

Većina proizvoda za čišćenje deluje tako da zarobi prljavštinu i bakterije unutar pene kako biste ih lakše isprali sa lica. Nedovoljnim ispiranjem nečistoće se i dalje zadržavaju na vašem licu i pogoduju stvaranju nepravilnosti i prištića. 

5. Posušite lice

Nakon čišćenja, lice nije potrebno agresivno trljati peškirom kako biste ga osušili. Umesto toga, potrebno je da lice tapkamo čistim i mekanim peškirom dok se lice ne osuši u potpunosti, bez oštećivanja ili iritacije kože.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.