· · Komentara: 0
virus

OBRATITE PAŽNJU! Ako vam se desi OVA PROMENA na KOŽI i u USTIMA - može biti KORONA

Tri vrste osipa prema rečima stručnjaka su još jedan potencijalni simptom infekcije kovidom-19.

1595576145_covid-19-4969674_1280.jpg
Foto: Pixabay

Prema rečima istraživača King's College u Londonu osip je četvrti ključni simptom koji pokazuje kod pacijenata da su zaraženi kovidom-19. Tri simptoma kojima se priključila i promena na koži su - visoka temperatura, kontinuirani kašalj i gubitak čula mirisa i ukusa.

Pročitajte još :Oni VREBAJU SVUDA, ali ne smete se ČEŠATI, evo ŠTA da RADITE

Pojava osipa je četvrti ključni simptom!

Studija u kojoj je učestvovalo 366.000 pacijenata iz Velike Britanije zaraženih korona virusom pokzala je da 8.8% imalo je osip na koži. Nešto više od 12.000 pacijenata imalo je neki oblik reakcije kože na virus.

U slučaju 17% pacijenata osip je bio prvi simptom i znak da su zaraženi.

Pročitajte još: Nikad nismo sigurni koliko nam je VODE zaista potrebno - Ovo je ODGOVOR

Promene na koži su se najčešće pojavljivale u tri oblika - crveni pečati ili tačkice koji peckaju na određenim delovima tela, crveni krugovi koji se pojave na bilo kom delu tela - najčešće na laktovima i kolenima, nogama i rukama, i ljubičasti plikovi na prstima ruku i nogu.

Pročitajte još: Plašite se KORONE? Na ove svakodnevne AKTIVNOSTI posebno obratite PAŽNJU

Takođe, još jedan od simptoma je promena u usnoj duplji. Pojava mrlja na jeziku i lezija u ustima takođe su od strane naučne zajednice svrstani u simptom kovida-19.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.