Moćna hrana, još moćniji efekti! Evo zašto su ČIJA SEMENKE postale popularne
Čija semenke idealne su u ishrani tokom intenzivnog vežbanja i kod procesa mršavljenja, jer sadrže esencijalne masne kiseline, belančevine, vlakna i pet puta više kalcijuma od mleka
Sitne i moćne! Čija semenke bogate su antioksidansima, pojačavaju izdržljivost i otpornost organizma i idealan su dodatak ishrani u procesu mršavljenja. Sve ovo čini ih izvrsnom laganom hranom tokom svakodnevnog vežbanja i fizičkih aktivnosti.
Pročitajte još: Koristi se u kozmetici, higijeni i ISHRANI: Moć ČUDESNE biljke koja datira još PRE NOVE ERE
Ove semenke potapaju se u vodu, nakon čega se njihova ljuskaotvori i može apsorbirati čak do devet svojih količina u vodi, što semenke čini odličnim izvorom unutrašnje potrebe organizma za vodom. Pružaju nam i esencijalne masne kiseline, omega 3 i omega 6, beelančevine, vlakna i pet puta više kalcijuma od mleka.
Pročitajte još: Rukola salata sa BRESKVAMA
Foto: Pixabay
Ugljeni hidrati u semenkama se otpuštaju polako, što nam daje osećaj sitosti duže vreme. Semenke su lake za varenje, što je vrlo važno kad se konzumiraju pre neke naporne fizičke aktivnosti.
Kako se koriste čija semenke
Pročitajte još: Leče AKNE, uklanjaju NESANICU, pojačava želju za SEKSOM i još 7 RAZLOGA zašto ih treba jesti
Sa svakodnevnom primenom može se krenuti već od jutram kada se čija semenke mogu kombinovati sa jajima u jutarnjem omletu ili sa bilo kojom zdravom namirnicom. Standardnoj smesi umućenih jaja dodajte i kašiku ovih semenki i uživajte u ukusu.
Pročitajte još: Lagana letnja poslovna garderoba koju ćete OBOŽAVATI! OVE komade morate imati u svom ormaru
Čija semenke često se koriste i u dresinzima za salatu, jer se mogu uključiti uz bilo koje sezonsko voće ili povrće, a pogotovo koštuničavo voće. Sosevi su odavno postali nezamenljivi pogotovo ako oni sadrže chia semenke.
Zdrava verzija mafina može da uključuje upravo ove semenke. Banana hleb je u poslednje vreme izuzetno popularan, stoga se jednostavnoj smesi za pripremu hleba mogu dodati čija semenke, kako bi ukus i kvalitet namirnice bio još bolji.