· · Komentara: 0
DOBAR SAN

Da li odlazak na SPAVANJE kada smo gladni pomaže u MRŠAVLJENJU - reč stručnjaka

Reč nauke je jasna, za dobar i kvalitetan san kao i zdravlje čitavog organizma, neophodno je uvesti zdrave životne navike.

1594198001_Depositphotos_109425690_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Stručnjaci tvrde da često gladovanje može imati jako negativan efekat po naše telo i organizam. Može uticati na kognitivne sposobnosti, učenje i razvijanje veština. Loše utiče i na naš performans na poslu, a mnogi naučnici tvrde da gladovanje može da prouzrokuje depresiju! Takođe, mnogi su mišljenja da nam odlazak u krevet, na spavanje, kada smo gladni može pomoći u gubitku viška kilograma. Međutim, nauka je osporila ovo i potvrdila saznanja koja su sasvim suprotna.

Pročitajte još: HARMONIJU čitavog tela ostvarićete OVOM MASAŽOM! Otkrili je Kinezi, a bila je poznata i u drevnom Egiptu

Odlazak na spavanje nikako praznog stomaka!

Sve loše strane ovakvog načina ponašanja:

1. Povećanje telesne težine: Iako možda zvuči kontradiktorno, istinito je. Telo ne može da zna kada ćete sledeći put uneti hranu u organizam, pa će početi da taloži masne naslage „za ne daj Bože“. Redovni i izbalansirani obroci tokom dana, pomažu bioritmu da dobro funkcioniše. Ukoliko se preskoče obroci tokom dana, pa se najedete popodne, a preskočite večeru, telo će to shvatiti kao da mora da pravi zalihe.

2. Gubitak mišićne mase: Svima koji pokušavaju da dobiju na mišićnoj masi, gladovanje je poprilično loša metoda, prema mišljenju stručnjaka i nutricionista. Telu su potrebni hranljivi sastojci za pretvaranje proteina u mišiće. Dobro je preskočiti kasnonocćnu žudnju, ali ne opterećujući svoje telo, jer ćete uvek biti barem malo gladni tokom večeri i noći. Zato, rešenje je da vam večernji obroci budu lagani, zdravi i puni zdravih nutrijenata.

Foto: Depozit

Većina ljudi je verovatno doživela da u krevet odu gladni. Stomak krči i jedina misao koja se javlja je da li možete izdržati do doručka. U ovom stanju organizma potrebno je mnogo više vremena za san, tako da ukoliko želite dobar i miran san, nemojte izgladnjivati sami sebe. Ako osećate glad, uzmite i napravite laganu salatu, umesto tosta ili neke teže i masnije hrane, ako već idete u krevet kasnije.

Pročitajte još: Koristi se u kozmetici, higijeni i ISHRANI: Moć ČUDESNE biljke koja datira još PRE NOVE ERE

Ako ne jedete, nemate nikakvog „goriva“ da biste bili aktivni tokom dana. Ovo je staro pravilo. Veoma je važno da se osećate dobro ujutru, jer moramo ići na posao, a vaš mozak mora biti aktivan.

Istraživači su primetili da mnoge neželjene posledice gladovanja mogu biti štetne, poput umora i depresije. Ako noć pre odlučite da ćete biti gladni, probudićete se sa manjkom energije i lošeg raspoloženja, a to će biti štetno za vas na poslu. Nećete moći da se koncentrišete, imaćete mnogo manje pažnje i neke značajne stvari mogu da vam promaknu.

Pročitajte još: Većina ih se gadi, a koriste se i DANAS u Srbiji: Izlečile su KLEOPATRU od STERILITETA, a STALJINA od DEPRESIJE

Negovanjem svog tela pazite na sebe, ne dozvoljavajući da vam loše navike pređu u svakodnevnu rutinu. Zdrava i smislena ishrana bez mnogo opterećenja, doneće blagodetne rezultate.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.