· · Komentara: 0
HLEB

KORISNI SAVETI: Kako vratiti SVEŽINU hlebu starom nekoliko dana

Eksperimenti s hranom su odlična stvar, pogotovo kada nam otkrivaju načine da “vratimo u život” hranu koja bi inače završila u smeću.

1594818265_bread-2482703_1280.jpg
Foto: Piksabej

U ovom opisu verovatno ste prepoznali i onaj komad hleba koji stoji u vašoj kuhinji već nekoliko dana, ali zahvaljujući ovom jednostavnom kuhinjskom triku više ga ne morate bacati u smeće. Evo šta možete uraditi:

1. korak – Natopite hleb vodom

Iako zvuči pomalo odvratno, nemojte se obeshrabriti jer ovo je tek prvi korak. Stavite hleb pod mlaz hladne vode i pričekajte dok korica ne bude natopljena. Svakako pripazite da mekani deo hleba ne postane previše natopljen.

Pročitajte još: Vitamin K nam je SADA NEOPHODAN za naš imunitet! NJega NEMA u obliku šumećih tableta, ali evo kako da ga unesete

2. korak – Ispecite ga!

Uključite rernu na 150-160°C i ubacite natopljenu veknu hleba. Pecite 6 do 12 minuta, zavisno od toga koliko se vode nalazi u hlebu.

Foto: Piksabej

Pročitajte još: DESET magičnih biljaka posle kojih se BRŽE UČI i PAMĆENJE je drastično bolje!

I to je sve! Ovaj trik deluje jer se voda koju je upila korica pretvara u paru – ovo rehidrira unutrašnjost hleba zbog čega ona ponovo postaje mekana, a toplina iz rerne omogućiće vam hrskavu koricu spolja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.