· · Коментара: 0
Новитети

Амерички специјалци изабрали оптички нишан – цена “права ситница”

Тактичка оптика Нигхтфорце АТАЦР 4-16x42 Ф1 има бројне предности над конкурентима, али вреди ли 2500 долара?

nightforce.jpg
нигхтфорце “Нигхтфорце”

Америчка здружена команда специјалних снага УССОЦОМ у сталној је потрази за одговарајућом опремом за своје оперативце. Најчешћи захтеви су висок квалитет, поузданост и универзалност.

Недавно је УССОЦОМ одабрао нови оптички нишан намењен елитним стрелцима који може да се користи на репетирајућем снајперском оружју, али и за борбене и патролне пушке.

Нигхтфорце АТАЦР 4-16x50 МИЛ Ф1

Широк опсег увећања, врло компактне димензије и прихватљива маса удружени са добром механиком и одличном оптиком свакако су врхунски избор. Зато је одабран оптички нишан Нигхтфорце АТАЦР.

Прочитајте још: Чека се коначна одлука: Колико је извесно да војска САД изабере муницију са чаурама од полимера, композита или челика?

Са увећањем у распону 4-16x, тубусом од 34 мм који допушта ход кончанице од 30 МОА при једној еволуцији, а дуг је тек 30 цм и тежак око 800 грама, тако да није велико оптерећење ни на најзахтевнијем терену.

Оптички нишан је тежак око 800 грама

Са неколико врста расположивих кончаница које су у првом фокалном плану овај робусни нишан одличних оптичких карактеристика спреман је да одговори на сваки изазов у борбеном (или спортском, ловачком) задатку. Цена од 2.500 долара у овом случају делује као оправдана цифра.

фото: Нигхтфорце промо

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.