· · Коментара: 0
НАДМЕТАЊЕ ПРЕСТОНИЦА

Беч ће постати први град потпуно покривен 5G мрежом?

Градски челници одлучни у својој намери да у главни град Аустрије заузме примат у Европи тако што ће бити потпуно покривен мрежом најновије генерације.

5G.png
Фото: Pixabay

Представник градске Владе града Беча, Петер Ханке поставио је циљ да Беч постане први град на старом континенту који ће у потпуности бити покривен мрежом најновије генерације, популарном 5G мрежом.

Ширење нове 5G мреже подразумева издвајање чак 20 милиона евра у ове сврхе, које ће издвојити престоница Аустрије и тиме осигурати да у најкраћем року буду извршено инсталирање ове мреже.

Прочитајте још: Viber новине: Поруке ће имати свој рок трајања?!

- За Беч као најбољи град за живот неопходна је и добра понуда комуникационе технологије. 5G је најновија генерација мобилне мреже и мобилни интернет постаје све важнији. То примећујемо и у кризи. Зато подржавамо брзо ширење 5G мрежу у Бечу са 20 милиона евра - изјавио је Петер Ханке.

Програм финансирања укључује антенске јарболе које ће почети са радом између 1.јуна 2020. године и 30. јула 2022. године.

Ово временско ограничење даје услове да се нарочито брзо имплементирају инвестиције у 5G мрежу у Бечу и да се тако пре других градова направи важан корак у смеру потпуне покривености мреже најновије технологије.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.