· · Коментара: 0
ТЕХНОЛОГИЈА

Будућност! Више од 90 МИЛИОНА запослених у Европи замениће РОБОТИ

Готово половина запослених у индустријама широм земаља у Европи мораће да унапреди своја знања и вештине, како би задржали своје послове у налету и развоју робота, саопштила је у резултатима последњег истраживања компанија McKinsey

1592862301_robot.png
Фото: Pixabay

Скоро сваки други запослени радник у Европи ускоро би могао да стрепи за своје радно место, које би могли да заузму - роботи. Наиме, чак 40 одсто укупне радне снаге широм Европе која покрива око 51 милион послова могли би заменити аутоматизовани процеси.

Или обавезно усавршавање или ће роботи заузети ваше радно место

Прочитајте још: Конзола прототипа Нинтендо ПлаyСтатион продата за - 300.000 долара!

Развој модерне технологије и индустрије роботике убрзано граби напред, а људи на водећим положајима у компанијама мораће се постарати да пронађу алтернативу за милионе људи који ће имати две опције - или унапређење својих вештина или отказ на радно место, на које долази робот.

 

Тако би роботи могли заузети људске позиције, али ће се и запослени неспорно прилагођавати ситуацији и то врло вероватно већ кроз неколико следећих година.

Прочитајте још: Заборавите на СЕЛФИ! Нисте у тренду ако не радите ОВО

Истовремено, у технолошком сектору створиће се низ прилика, али ће за љих бити потребна нова умећа и вештине за њихово баратање и управљање. Компанија McKinsey истиче и да ће Еуропа забележити до 2030. године мањак од шест милиона запослених.

Прочитаје још: Направите САМИ маску за лице са СВЕТЛЕЋИМ емоцијама (ВИДЕО)

Ово се посебно односи на велике градове, као што су Лондон и Париз, где ће бити концентрисано највише прилика за запослење, али уз истовремено мали број становника који би за те прилике били довољно квалификовани.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.