· · Коментара: 0
Незамисливо

НАЈБОГАТИЈИ! Да је марио за новац, Тесла би када је умро имао ТАЧНО ОВОЛИКО НОВЦА НА РАЧУНУ! (ВИДЕО)

Највећи проналазач света је умро без пребијене паре у џепу у хотелској соби у Њујорку иако је само од једног патента требало да заради више од 500 милијарди долара!

1594287860_TESLA-NIJAGARA.jpg
Фото:"Депозит"

Наш најславнији научник, Никола Тесла регистровао је више од 700 патената у 35 земаља света, а многи од тих изума су човечанству донели напредак и благостање.

Зато звучи невероватно да је Тесла, када је умро, у хотелској соби у Њујорку, био без пребијене паре...
Ипак, Американци, који све вреднују кроз долар, израчунали су колико би Тесла морао да буде богат да је марио за новац или да су неки људи којима је продавао своје патенте били иоле поштени.

Фото:"Депозит"

Тако амерички публициста Брајан Ворнер пише да је било сасвим логично да Тесла још за живота постане најбогатији човек на планети.

Ворнер наводи да је Тесла чим је дошао у Америку добио посао у "Едисон Џенерал електрику" где му је плата била 18 долара недељно што је око 500 долара данас. Едисон је Тесли понудио и 50.000 долара бонуса ако унапреди извесни систем, а то је око милион садашњих долара, што је овај без по муке урадио.

Прочитајте још;"Видео сам биће са дугачким прстима": Постоји ДОКАЗ који открива да ли сте имали везе са ВАНЗЕМАЉЦИМА (ВИДЕО)

- Тесла ти не разумеш амерички хумор - рекао је Едисон и одбио да исплати обећани бонус понудивши му 10 долара повишицу. Тесла је одбио и дао отказ!

Тесла је 1888. понудио патент електромотора Џорџу Вестингхаусу. Добио је 60.000 долара, што је око 1,4 милиона долара у данашњим доларима, плус 150 акција од зараде патента и 2,5 долара за сваку коњску снагу, Договорена је и плата од 2.000 долара месечно што би у данашњим "зелембаћима" износило око 50.000 долара! До свог 35 рођендана Тесла је само од акција зарадио милион ондашњих долара! А милионче из 1890. тврди амерички аутор, што је лако и израчунати је еквивалент садашњих 25 милиона долара!
Уследио је рат између Едисона и Вестингхауса (Тесле) који је вешти сплеткарош Едисон водио свим могућим средствима, па је Вестигхаус умало банкротирао. Ипак, Тесли је на одласку из фирме исплатио 216.000 долара за патент наизменичне струје што је око 5,4 милиона у данашњим доларима.

Прочитајте још:Почеће Трећи светски рат, а Американци ће бежати у СРБИЈУ - Пророчанство РУСКИХ СВЕТИХ ОТАЦА

Само патенти које је Тесла пријавио 1907. вредели су, тврде банкари и y САД у то доба 12 милиона долара што је садашњих 300!

Калкулатор инфлације

Прецизно је израчунато да је Вестигхаус наставио да плаћа Тесли зараду од акција зарађених од електрификације само Америке, Тесла би тих година био први милијардер на планети!

При томе, после 1910. Тесла би од тантијема за свој патент који је омогућио Америма да имају струју, инкасирао најмање по милијарду ондашњих долара. То значи да би само од тог једног патента до 1943. када је умро, на Теслин рачун "легло" око 35 милијарди ондашњих долара!

Употребили смо инфлаторни калкулатор и добили податак да би то сада било вртоглавих 518,716,184,971 долара!

Дакле, Тесла би само са једним једином патентом био најбогатији човек на планети! 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.