· · Коментара: 0
ПИРАМИДЕ

Јесу ли ПИРАМИДЕ заправо древне куле ТЕСЛА? Невероватна веза између СРПСКОГ НАУЧНИКА и бројева 3, 6 и 9 (ВИДЕО)

Никола Тесла, највећи проналазач и научник, планетарну славу и популарност је стекао тек након своје смрти. Иако је његова смрт прошла прилично незапажено, фасцинација његовим ликом и делом, постхумно, вртоглаво је расла.

1594212459_18.JPG
Фото: Принтскрин / Вивид Лигхт 888

Данас га доживљавају као врхунског лудог научника без чијих би изума свет данас био незамисливо место. Тесла је заслужан за кључне идеје због којих данас имамо паметне телефоне, Вај-Фај, електрични систем и још много тога. Поред идеја које је Тесла реализовао и патентирао, имао је и многе друге професије у различитим областима истраживања, од којих су неке биле прилично езотеричне.

Прочитајте још: Њен лик налази се у манастиру ГРАЧАНИЦА: Данас славимо Свету Февронију која се и после СМРТИ јавља на ИСТОМ МЕСТУ

Једна од најнеобичнијих била је његова преокупација египатским пирамидама, једном од најтајанственијих и величанственијих грађевина човечанства.

Тесла је веровао да оне служе вишој сврси и истраживао их је током целог живота. Шта га је толико привлачило у вези с пирамидама? Тесла се питао да ли заиста нису велики предајници енергије - и та се мисао поклопила с његовим пројектом бежичног преноса енергије. Теслине пирамиде 1905. године, Тесла је у САД поднео патент под називом "Уметност преношења електричне енергије природним медијима", у коме су зацртани пројекти за серију генератора широм света који би се прикључили јоносфери за прикупљање енергије.

Прочитајте још: ЦЕО СВЕТ зна за фреску Белог анђела због ЈЕДНОГ ДЕТАЉА, а по њему је настала и МОНА ЛИЗА

Саму Земљу, са своја два пола, видео је као џиновски електрични генератор неограничене енергије, пише Биг Тинк. Дизајн у облику троугла постао је познат и као Теслина електромагнетна пирамида.

Облик и положај пирамида је пресудан

По њему је пресудан не само облик египатских пирамида, већ и њихов положај, мислио је Тесла. Изградио је торањ познат под називом Теслина експериментална станица у Колорадо Спрингсу и торањ Ворденклиф или торањ Тесла на источној обали, који је желео да искористи енергетско поље Земље.

Локације су одабране према истим законима по којима су изграђене пирамиде у Гизи, у односу на однос елиптичне орбите планете и екватора. Дизајн је био намењен бежичном преносу енергије. Јесу ли пирамиде заправо древне куле Тесла? Други аспект Теслиног размишљања повезан је са нумерологијом.

Прочитајте још: Да ли знате ЗАШТО се каже да СВИ ПУТЕВИ ВОДЕ У РИМ? (ФОТО)

Кључ универзума - бројеви 3, 6, 9

Тесла је, по многим извештајима, био необичан појединац, са опсесивним особинама. Једна таква опсесија били су бројеви "3,6,9", за које је веровао да су кључ универзума. Возио би се око зграде 3 пута пре него што би ушао или одсео у хотелима са бројевима дељивима са 3. Доносио је друге одлуке у групама од 3 особе.

Опсесија бројевима
Неки верују да је Теслина опсесија тим бројевима повезана са његовом склоношћу пирамидалним формама и веровањем да постоји основни математички закон и промери који су део универзалног математичког језика. Како не знамо тачно како су грађене пирамиде и зашто, неки на њих гледају као на креације које могу стварати енергију или служити наменски инсталираним гласницима или чак бити код древних цивилизација.

У тренутку таквог размишљања лако је упасти у разне теорије о древним ванземаљцима. Тесла је тврдио да су га ванземаљци контактирали у лето 1899. године, док је сам седео у својој лабораторији у Колорадо Спрингсу, Никола Тесла снимио је необичне ритмичке сигнале. Затим их је описао готово као фигуре. Након што је први пут снимио радио сигнале из свемира, Тесла је био уверен да су то покушаји комуникације са Венере или Марса. Само годину дана касније, амерички Црвени крст питао га је шта очекује да ће бити највеће људско достигнуће у следећем веку.

- Снимао сам електричне сигнале који су изгледали необјашњиви. Били су слаби и готово неприметни, али дубоко су ме уверавали да неће проћи много времена док сви људи на свету не погледају у небо. Развеселиће их добра вест да смо коначно добили поруку од другог света - одговорио им је Тесла. У самом чланку Тесла описује проблем комуникације на велике даљине бежично. Светлост као носилац комуникације је крајње непрактична, а сам Тесла је био свестан да је потребна енергија далеко већа него што је човечанству доступно.

Прочитајте још: Знате ли колико НАЈСТАРИЈА особа на свету има година? Погледајте СПИСАК! (ВИДЕО)

Са друге стране, радијска комуникација захтева много мање енергије и зато је далеко лакша за остваривање. И док је радио на инструментима који би могли да шаљу моћне радио сигнале нашим планетарним комшијама, истовремено је радио на уређајима који би снимали сигнале који нам долазе.

- Никада нећу заборавити тај први осећај када сам схватила да посматрам нешто од немерљиве важности за човечанство. "Осјећај да сам прва особа која је чула поздраве са друге планете непрестано расте у мени." - написао је Тесла.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.