· · Коментара: 1
ОДМОР

ПАЛА ОДЛУКА! Нема Грчке за Србе, а они који желе на море ОВО ЈЕ РЕШЕЊЕ!

Док једном не смркне, другом не сване - српски туристи ће уместо у Грчкој новац однети у Анталију и Хургаду.

1594125651_TURSKA.jpg
Фото: Пиксабеј

Главна вест на порталима у Северној Македонији је укидање авиосаобраћаја између Србије и Грчке. Тачније, у овој земљи су вести о ситуацији у Србији увек међу првима.

Прочитајте још: ОТКРИВАМО: После затварања грчке границе - ДРАМА! Шта ће бити са српским туристима који су већ ТАМО?!

Српски туристи на излету у Турској Фото: Н. Станковић

Ипак, након састанка завшеног у Јути јасно је да српски туристи који желе на море мораће да проведу одмор у Анталији или Хургади.

- Чартер летови ће свакодневно летети ка Анталији и једном у десет дана ка Хургади - каже Александар Сенић, директор ЈУТА.

Летова за Сицилију и Мајорку, за сада, неће бити, а агенције се надају да ће се авионски саобраћај са Грчком поново успоставити од 24. јула.

Грчка полиција је, после јучерашњег драматичног дана, почела да пушта празне аутобусе са возачима који су кренули ка летовалиштима да врате српске туристе. Наиме, током јучерашњег дана грчка власт није знала какви су папири потребни возачима који улазе у њихову земљу са празним аутобусима.

Подсећамо, прошле године су Грчка, Турска и Немачка биле три најпопуларнија одредишта међу српским туристима. Српски туристи су на купање у Егејском мору у овој земљи оставили 344 милиона евра.

Српски туристи су у Грчкој оставили 344 милиона евра

У Турској смо прошле године потрошили 157 милиона евра, а то је, вероватно, разлог што је влада у Анкари донела одлуку да српске туристе не тестирају на граници, већ само мере температуру. Исто су одлучиле и власти у Египту, које  од 15. јула отворају врата за госте из Србије.

На излет са маском

Први чартер лет националног авио-превозника до Турске обављен је у недељу, 5. јула, а 144 путника готово свакодневно летети ка Анталији. Наиме, наредни летовису  у плану 9, 11, 15, 17, 18. и 19. јула.

Прочитајте још: СРПСКИ туристи ће бити тестирани, свака друга СОБА ПРАЗНА, а ова дестинација се рекламира ШОКАНТНИМ ВИДЕОМ (ВИДЕО)

Први српски туристи отишли су аутобусом у Турску још 18. јула о чему можете прочитати ОВДЕ. Они су уредно ишли на предвиђене излете, а фотографије водича Николе Станковића можете погледати.

У међувремену су отишли и други аутобуси ка Кушадасију и Мармарису.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.