· · Коментара: 0
ГРЧКА

Како се враћају кући СРПСКИ ТУРИСТИ који су отишли на одмор у Грчку, а ПОЗИТИВНИ су на корону? Ево ОДГОВОРА

Српски туристи ће од 1. јула морати да попуне онлајн формулар и оду на скрининг, шта се дешава са онима који су позитивни и пропусте превоз за повратак кући?

1593361297_kofer.jpg
Фото: Пиксабеј

Пре него што крену на пут, тачније 48 сати пре поласка, српски туристи ће морати да попуне детаљан онлајн формулар на енглеском.

Формулар можете преузети ОВДЕ!

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Српски туристи масовно купују ШОКАНТАН СУВЕНИР, кошта 8 ДИНАРА, а у вези је са КОРОНОМ (ФОТО)

Дуг је пут до Егеја

Формулар је на енглеском и прилично је обиман. У њему се дају детаљни подаци где туриста путује, са ким, чиме, где ће одсести и слично. Постављају се и питања где је последње путовао, са ким је био у контакту и остале ствари које су често постављали цариници или су туристи попуњавали  у формулару на самој граници. Сви подаци из Протокола се уписују у систем EODI који је повезан са регистром, а са циље да их власти лакше пронађу.

Прво на скрининг, па у собу док не стигну резултати, тек онда на плажу!

Још једно правило које је узнемирило наше туристе је тест, односно скрининг на самој граници- Истина, неће сви туристи бити тестирани, али они који буду морали да ураде тест треба директно да се упуте ка хотелу и чекају један дан да стигну резултати.

Ко плаћа тестирање?
Трошкове тестирања туриста покрива грчка држава.

Шта се дешава са туриситма који су позитивни?

Туриста у "ковид соби", а авион одлетео! Шта сад?

Туристи који су позитивни на Ковид 19 биће пребачени у "корона собе" које су издвојене од осталих туриста и које мора да обезбеди сваки грчки хотел. Они ће у тој соби чекати нови, негативан резултат. Међутим, шта се дешава са туристима чији је авион одлетео, а следећи стиже за десетак дана?

- Туристи који имају осигурање враћају се редовном линијом или чартером друге агенције, јер полиса сада покрива репатријацију - истиче Александар Сеничић, директор ЈУТА.

Прочитајте још: Грчки конобари добили НАРЕЂЕЊЕ: Чим дође СРПСКИ ТУРИСТА одмах му донеси ОВО и ЧАСТИ ГА (ВИДЕО)

Они који немају осигурање мораће да се сналазе, плате превоз у слободном авиону или аутобусу. Рецимо, превоз аутобусом до Београда кошта око 50 евра. Осигурање које покрива корону за четворочлану породицу у трајању од 10 дана кошта 40 евра, колико је износила и прошлогодишње путно здравствено осигурање.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.