· · Коментара: 0

Симона је пливала Ламашом, а онда се у трену појавила у рибњаку у Лондону: Догађају сведочило 18 особа!

Пливачица Симона Лавињ нестала је у Енглеском каналу и појавила се у рибњаку близу Лондона. Да ли се телепортације дешавају спонтано, или су све те приче само непотврђене маштарије?

Automobil-je-obavila-gusta-magla,-a-vozac-se-u-trenutku-nasao-skoro-hiljadu-kilometara-dalje.jpg
Фото: Депозитфото

Мајор Велеслеј Тјудор Поул у тренутку се нашао у својој кући - а у невремену није чак ни оквасио одело. Девојчица је ушла у маглу и изронила из ње 160 километара од своје куће. Како се шпански војник на стражи у Манили нашао на тргу у Мексико Ситију, на другој страни Пацифика?

Прочитајте још: Патријарх Дожић се следио када је видео како краљ Александар вуче конопац "МРТВАЧКОГ ЗВОНА": Било му је јасно шта следи

Мајор Велеслеј
Фото: Архива Новости

Енглески џентлмен Велеслеј Тјудор Поул, по чину мајор из Првог светског рата, нашао се те кишне и олујне децембарске вечери у незгодној ситуацији на провинцијској железничкој станици, удаљен неколико миља од свога дома у Сасексу.

Одједном се нашао у ходнику своје куће!

У три минута до шест, догодило му се нешто врло чудно и необјашњиво. Није имао представу како ни зашто, али у следећем тренутку Поул је стајао у ходнику своје куће, добрих миљу и по одатле, и зидни сат откуцавао је шест. Нека непозната или необјашњива сила „пренела“ га је са железничке станице, управо на време да обави очекивани телефонски разговор, јер је апарат зазвонио тачно на време.

Тек када је завршио причу телефоном, бивши мајор имао је прилику да се зачуди, јер је погледао у своје ципеле и видео да су потпуно суве и без блата, а на одећи није било влаге! Како се вратио кући за само два минута? Да ли је био телепортован? Ако јесте, како и од кога?

Гил Перез
Фото: Архива Новости

Најстарији случај феномена

Један од најстаријих случајева спонтане људске телепортације, за који истраживачи овог феномена сматрају да је најбоље документован, догодио се 1593. године, када се шпански војник на Филипинима изненада и мистериозно обрео насред главног трга, Плаза Мајор, у хиљадама километара удаљеном Мексико Ситију!

Гарда је чувала палату и Гил Перез је у једном тренутку почео да осећа вртоглавицу и слабост. Наслонио се на зид, затворивши очи. Када их је отворио, био је у Мексико Ситију и један одред војника му је прилазио да утврди ко је гардиста у чудној униформи! Перез је рекао да је чувао палату у Манили, да је гувернер убијен и да не зна како се овде нашао. Власти су га спровеле у затвор под оптужбом да је дезертер и ђаволов слуга. У то време вести су дуго путовале и нико у Мексико Ситију није могао да зна за јучерашње убиство на Филипинима!

Затворио је очи на Филипинима и отворио их у Мексико Ситију.

Тек месецима касније, када је допловила галија из Маниле, сазнало се за догађај, а један од путника препознао је затвореног војника и потврдио његову изјаву.

Однео га „високи човек“

Ако се прича о шпанском војнику може сматрати непоузданом, то је много теже случај са догађајем у Северном Корнволу, близу Бодвин Мура, у Енглеској, из 1687. године, чији су актери познати и забележени. У питању је био млади слуга Џејкоб Матон, који је био у служби пречасног Вилијама Хикса, главног пароха Кардинхема. Џејкоб се 8. маја увече спремао да оде на спавање, када је чуо неки глас, окренуо се према прозору и нестао!

Пробудио се на путу у пижами.

Наредног јутра, када Џејкоба није било нигде, организована је потрага за њим. Џејкоб Матон је убрзо  пронађен како лежи без свести на једном сеоском путу у близини града Стратона, удаљеном око 50 километара! Био је у одећи за спавање.

Пливачица Симон
Фото: Архива Новости

О телепортацији која се догодила наочиглед већег броја људи постоји извештај из много скоријег времена, 1926. године, када је француска пливачица Симона Лавиљ хтела да буде прва жена која ће препливати Ламанш. У току тог пута, 18 људи који су се налазили у чамцу за спасавање који ју је пратио, видело је како Симона „нестаје“, али не испод површине воде, него изнад ње, пре него што је потпуно ишчезла.

Заронила у Ламаншу, а изронила у рибњаку.

Почела је панична потрага за пливачицом, која није дала успеха, да би три сата касније Францускиња „изронила“ у једном фармерском језерцету-рибњаку, на око 27 километара јужно од Лондона, без икаквог рационалног објашњења како је тамо могла да доспе. Ближих и детаљнијих података и извештаја који би потврдили ову причу нема.

Најновији случајеви

Новија верзија „испливавања“ купача на погрешном месту је из новембра 2000. године и десила се у Мајамију, када је пред очима супруге и двоје деце човек заронио у хотелски базен и нестао. Док су га очајнички тражили, он се истог тренутка појавио 12 километара даље у једном породичном ђакузију, наочиглед запањених власника Ралфа Мориља и његове супруге Доне! „Одбеглог пливача“, уплашеног и збуњеног, породици је вратила полиција, а скептици препоручују да ову причу треба примити уз „кашичицу соли“, јер је објавио таблоид „Светске недељне вести“.

Руски војник се из Казахстана појавио у Москви.

Да телепортација није својствена само западним меридијанима, говори и искуство које је на руском „Борис Золотов“ форуму изнео учесник по имену Павел. Он тврди да је 1967. године служио војску у Казакхстану и да је добио отпуст да се врати кући у Москву, удаљену 3800 километара.

Необична густа, бела магла, такође у Аргентини, кумовала је и да 11-годишња Грасијела Сименез у лето 1968. године, у току игре са другарицама, тренутак касније искрсла је на узаврелом градском тргу, не знајући где се налази. Отишла је у прву кућу коју је видела и била шокирана када је сазнала да је у Кордоби, 160 километара далеко од места на којем је била!

Прочитајте још: „Јоване, зар не желиш да се српска тробојка прва завијори на Марсу?“ Тесла је пре 128 година тајно дошао у Србију са ЗАДАТКОМ

Да ли има истине у свим тим причама и како је могуће да се то дешава? Или се све може приписати неком рационалном објашњењу? Ако феномен постоји и догађа се на неки „природан начин“, да ли ти људи набасају на некакву силу коју ми не можемо да разумемо, „вортекс“ или „минијатурне црне рупе“ које их увуку у себе и избаце километрима даље?

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.