· · Коментара: 0
24 САТА

Обиђите Мексико Сити у једном дану и у три речи - чилакиле, ХАОС и забава

Живот и дух Мексико Ситија се вероватно могу схватити тек дужим боравком у овом невероватном граду, али његове вибрације осетићете чим крочите на улице

Mexico-city.jpg
Фото: пиxабаy

Један дан довољан је да се упознате са овом живописном метрополом, трећем најнасељенијем граду у Америци и сигурно ће вам пружити солидан увод у неке од култура, хаоса и комида које Мексико може понудити.

Мексико Сити има више од 20 милиона становника, а историјски центар и баште Хочимилко су под заштитом УНЕСКО

8:00 - Крените рано и искористите историјски центар града за доручак са срдачним домаћинима и великим избором специјалитета. Популарни “Cafe El Popular” је жариште које је живо 24 сата, а омиљено је и мештанима и путницима, тако да можете бити сигурни да сте у правим рукама. Наручите значајне и укусне чилакиле и обавезно попијте кафу. Ако вам ова опција доручка привлачи пажњу, на сваком кораку можете пронаћи и уличне продавце гуајолоте (Chilakuil сендвиче) за понети.

Прочитајте још: Цвијета је била у Долини СМРТИ из које се многи нису ВРАТИЛИ, а прочитајте како је она УСПЕЛА (ФОТО/ВИДЕО)

9:00 – Прва станица би, дефинитивно, требало да буде Palacio de Bellas Artes,културни центар и музеј, чак и уколико се само одлучите да дођете до ове грађевине она ће вас одушевити импресивном архитектуром свог величанственог здања. Упутите се улицом Avenida Cinci de Mayo, пролазећи прелепом шеталишном зоном Casa de Los Azulejos, пре него што стигнете до музеја Bellas Artes.


Музеј Palacio de Bellas Artes, Фото: Depositosphoto

11:00 - Након што завршите са уживањем у бројним експонатима, које Palacio de Bellas Artes може да понуди укључујући и зидне фреске легендарног Дијега Рiвера, прошетајте даље низ Paseo de la Reforma према Boskue de Chapultepec, једног од највећих градских паркова на јужној хемисфери. Ова рута ће вас провести поред неких од најважнијих знаменитости у граду, укључујући статуе Angel de la Independencia и Diana la Cazadora.

Прочитајте још: Да ли знате који европски град има БРДО од чоколадних јаја?

11:30 - Побегните из залеђа Мексико Ситија на неко време у ову популарну и мирну оазу коју пружа
највећи градски парк. Туристи овде имају прилику да хране веверице, али да се возе мини возом до дворца Chapultepec или погледају неку од соба у огромном Музеју антропологије. Без обзира како се одлучите да проводите време у парку, свакако је препорука да се конзумирате и уличну храну са једне од бројних штандова смештених у целом парку.


Дворац Chapultepec, Фото: Depositoshoto

14:00 - Крените метроом у правцу Colonia Roma, делу града који је некада био колонија, а данас само област насељена Ромима декларисаним у две националне мањине. Овде туристи могу провести поподне обилазецћи неке од фантастичних галерија савремене уметности, купујући у неком од одличних бутика или да само одмарају на плажама. Такође овде се може наћи велики број одличних кафића у којима можете ручати или пробати алкохолни сладолед у Helado Obscuro.

Прочитајте још: Антоније из Ариља у мед и ракију ставља ЗЛАТНЕ ЛИСТИЋЕ: Туристима омиљен сувенир, а ево и колико кошта (ФОТО)

17:00 - Након дугог дана и шетње, упутите се у област La Condesau, оивичену широким булеварима са богатим дрворедима и покушајте да нађете место у популарној “Cafebreria El Pendulo” која већ деценијама нуди најбољу кафу у овој престоници или уживајте у некој од популарних књижара –кафетерија.


Статуа Ангел де ла Индепенденциа, Фото: Депоситпхотос

18:00 - Након што сте мало напунили батерије, вратите се натраг до историјског центра и упутите се до Torre Latino americana да уживате у погледу на најзнаменитији део Мексико Ситија. Туристички водичи препоручују и “Miralto bar” на 41. спрату који нуди пиво и коктеле изненађујуцће повољних цена и незабораван поглед преко мегалополиса Мексико Ситија. Ако стигнете тамо у право време, можете гледати како сунце залази иза планинских позадина.

Прочитајте још: Шта туристи највише воле да посете у Београду? Погледајте које су најпозантије "селфи тачке" српске престонице


Cafe de Tacuba, Фото: Pinterest

20:00 - Да бисте заокружили дан, а ако немате буџет, испробајте Mercado Roma за заједничко,
гурманско ручање или се приближите историјском центру и ручајте у “Cafe de Tacuba”. Коначно, свратите до најстарије кантине у Мексико Ситију, La Peninsular, да се на брзину напуните енергијом. Са толико барова и клубова које можете бирати за ноћни провод, заиста зависи коју сцену тражите. Ако волите коктеле, пробајте Gin Gin или Licoreria Limantour. Фанови пива требали би се упутити у “El Deposito”, док љубитељи плеса не могу пропустити легендарну Мама Румбу.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.