· · Коментара: 0
СРБИЈА

ДАНИЈЕЛА каже да сви страни БЛОГЕРИ питају само за ОВА места у СРБИЈИ (ФОТО)

Постоји много лепих места у Србији, али постоји пет дестинација у нашој земљи где би српска блогерка одвела сваког странца.

1593952244_Banjska-stena-Glimpses-of-the-World.jpeg
Бањска стена Фото: Д. Ћировић

Ако Данијела није била на вашој дестинацији ви се, онда, не бавите туризмом!

Прочитаје још: Драгица је пронашла СЕДАМ најскривенијих углова СРБИЈЕ на којима се морате сликати (Фото)

 Данијела Ћировић, новинар и блогер, годинама уређује и пише блог о путовањима и то је право место на којем путник-почетник може да дозна све што је желео да зна о Србији, а није имао кога да пита.

Три савета
1. Избегавајте викенд2. Проверите на радове на путу3. Не идите у разгледање од 12 до 15 часова.

Ипак, највећа вредност је што странци могу да се информишу о нашој земљи. Данијела предлаже пет места у Србији које обавезно треба видети:

Бањска Стена и Врело

Ово је један од видиковаца, који никада не досади. Поглед са Бањске Стене на Тари је увек спектакуларан које год да је доба године, чак и када је тмурно и облачно.
Кад сте већ на Тари, спустите се и до Перућца. Најбољи начин да видите реку Врело која је дугачка као година (365 м), јесте да се отиснете Дрином. Јер, тамо се Врело стропоштава у Дрину у виду водопада од 10 метара!

Палата изграђена у част мајке Фото: Данијела Ћировић

Прочитајте још: Бразилац је дошао у Србију са 19 година и остао, игра фолклор и ПОРУЧУЈЕ: Ово морате видети!

Феликс Ромулиана Гамзиград

У Србији су се, ни мање ни више, рађали и римски императори. Пошто је једном од њих, Галерију, резиденција била у Солуну, у завичају је изградио палату за своју мајку Ромулу у трећем и четвртом веку. А ми и данас можемо да прошетамо њеним ходницима, и то - у Гамзиграду!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Given the current situation, I would rather isolate myself in a place like this. This is one of the best known viewpoints over Uvac meandres in Serbia. (Read more about Sjenica and its surroundings on the blog!) ??? S obzirom na trenutnu situaciju, radije bih da se izolujem ovako negde. Ovo je jedan od najpoznatijih pogleda u Srbiji - sa vidikovca "Molitva" na Uvcu. (Više u novom tekstu o Sjenici na blogu.) . . . . . #glimpsesoftheworld #travelglimpses #instatravelgram #travelbloggervibes #putopis #putovanja #iamtraveler #wheretogonext #justtravel #travelpassion #welivetotravel #shetravelz #passionfortravel #solotravels #solotravelingsfun #traveler_stories #girlstravel #girlsborntravel #journeyofgirls #glimpsesusrbiji #slikesrbije #slowadventure #vidisrbiju #srbijauslikama #mojalepasrbija #ig_serbia #natureshooters #wanderlusttribe #meandriuvca

A post shared by ? GLIMPSES OF THE WORLD (@danijelas_glimpses) on

Меандри

Меандри Увца су већ толико познати да су малтене постали клише. Али, баш зато морате да их видите уживо бар једном у животу, било са видиковца "Молитва" са једне стране кањона, или са "Великог врха" са друге. Страни блогери се упорно распитују како да дођу до Специјалног резервата природе на Увцу.

Данијела у Сокобањи

Сокобања

Сокобања није само бања, већ и прави бисер за љубитеље историје и природе. Не само да вас чека прилично стрма шетња да бисте уживали у погледу на зидине средњовековног Сокограда, већ вас бујна природа заустави још на Моравици. У њеној кристално чистој води се кочоперно огледају околне шуме.

Прочитајте још: Био је у тамници 1, ланцима везан за куку, а рука ОДСЕЧЕНА: У ћелији Гаврила Принципа пронашли ПОРУКУ

Кладово

У Србији је просто штета пропустити Ђердапску клисуру са свим њеним лепотама и знаменитостима - од Голупца и Лепенског вира, преко Великог и Малог казана, па све до зидина тврђаве Диана и остатака римског моста из првог века.

Сетите се да сте ишли стопама римског цара Трајана и када будете уживали у смирујућем погледу на Дунав у Кладову.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.