· · Коментара: 0
мистерија

"Шта ће вам та врачара?! Сами је нађите!" Бака Јованки је забрањен улаз у ЦРКВУ, а она је ИСПРИЧАЛА СВОЈУ ПРИЧУ

Јованка Житеа је најпознатија врачара на нашим просторима. Бави се бајањем и скида црну магију, а њен приватан живот је "прича за себе"....

1594301379_Untitled.jpg
Фото: Принтсцреен/Yоу Тубе/Тамна страна Србије

Ритуали влашке магије на нашим просторима нису мењани вековима, као ни начин преношења бајалица. Власи су скривали своју магију, која је била жестоко осуђивана од стране цркве, као и сваки вид бављења езотеријом.

Познато је да најјаче влашке врачаре не станују у луксузним вилама, не возе бесна кола, нити се ките славом преко медија. Оне живе повучено, а често и отуђено по планинама или селима.

Када су новинари мештанима Јабуковца поменули Јованку, наишли су на осуде, али и страх који нису могли да сакрију. "Шта ће вам та врачара, ено вам је на крају села, имате и ознаку, па је сами нађите", рекао је један од сељака.

Прочитајте још: Првог дана ШАПЕ, онда ГЛАВУ... Прича о жени која је РАЂАЛА ЗЕЧЕВЕ и данас изазива НЕВЕРИЦУ (ВИДЕО)

Када их је угледала, Јованка им је упутила пар погрдних речи изнервирана чињеницом што новинари долазе на празник - Аранђеловдан. Није желела да изађе из куће, али када је чула да су новинари, рекла је да отворимо капију. У малом дворишту обраслом травом и препуном старудије, стајала је Јованка Житеа. Изненађена што није упитана за бајање, већ само да се сазна више о њој, те је дозволила да се седне.

- Мој живот је препун прича и лепих и ружних, наилазим на осуде, али ме комшије воле, уверена је Јованка. Њена способност да баја и врача десила се након што је преживела удар грома.

Фото: Принтсцреен/Yоу Тубе/Тамна страна Србије

- Чувала сам овце по ведром времену на пољани када се одједном наоблачило након чега је почела киша. Након тога је ударио гром близу мене и замало ме убио. Исто вече су ми у сан дошле три виле, које су ме и спасиле од грома, а тражиле су ми да од тог дана спашавам народ.

Бака Јованка гледа помоћу карата које су, каже, најискреније, јер кукуруз и пасуљ хоће да преваре“.

Ко год да пређе праг, морам да му помогнем, осим кад су празници, тада не бајам. Једном сам одбила жену која је дошла по помоћ и исто вече су ме виле упозориле да то не смем да радим. Од тог дана није дошао онај коме нисам помогла, објашњава Јованка.

Прочитајте још: Речи младе којој је СВЕКРВА уништила венчање: Дошла је у ЦРНИНИ, а оно што ме ПИТАЛА након свадбе оставило ме у ШОКУ

Она је истакла да свако ко дође мора да буде крштен, укључујући и децу особе којој је потребна помоћ јер у супротном црна магија се преноси на млађу генерацију.

Но што је ретко коме познато је приватан живот најпознатије влашке врачаре на овим просторима. Јованка Житеа има 84 године, али на смерници ка њеној кући пише "Јованка Д" због имена Додоња, њеног чукундеде кога је обожавала. Одрасла је у породици са два брата и била је најмлађе дете. Како каже тада се све давало најмлађем детету тако да није оскудевала ни у чему. Она је мештанка села Јабуковац, ту се родила, живи и умреће јер нема намеру да га икада напусти.

Јованка Житеа се три пута удавала, а сада живи са једним од два сина које је родила - Војом који је подржава у свему, а коме је највећи хоби читање књига о езотерији. Војин отац је уједно и Јованкин први муж који је српске националности, а од кога се развела јер ју је преварио са конобарицом коју је, како Јованка каже, "скинуо са шипке". Од другог се споразумно развела јер "им није ишло", а он је такође био Србин. Њен трећи муж је био румунске националности и њега је оставила јер ју је терао да се преселе у друго село, што она није желела.

Прочитајте још: "Видео сам биће са дугачким прстима": Постоји ДОКАЗ који открива да ли сте имали везе са ВАНЗЕМАЉЦИМА (ВИДЕО)

- Свима њима сам рекла, будете ли изашли кроз ону капију, више никада нећете крочити унутра, и заиста, више их никада нисам видела, прича Јованка Житеа. Након наше констатације да је сигурно била пожељна и привлачна жена чим се три пута удавала, али и одбијала бројне мушкарце, Јованка је своју "популарност" објаснила кроз хороскоп.

- Знате није то дo бајања, ја се у то време нисам бавила враџбинама, поготово док сам била са првим мужем, тада је магија била забрањена. Ја сам у хороскопу шкорпија, а жене у том знаку умеју да буду фаталне по мушкараце, самоуверено нам је рекла Јованка. Каже да не жали ни за чим у животу и да је не погађа став цркве када је она питању јер од нечега мора да се живи.

- Хтела сам да се причестим и сперем своје грехове, али су ми у цркву забранили улаз. Рекли су ми не желе да исповедају врачаре и да не смем да крочим тамо. То ме није погодило јер ја имам директну везу са Богом, каже Јованка. Као што је више пута напоменула, она се нe бави црном, већ белом магијом. Скида црну магију, предвиђа гледањем у карте и нуди решење очајнима којих како каже има доста. Бака Јованка је угостила Србе, Румуне, Грке, Русе, што су потврдили и остали мештани Јабуковца.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.