· · Коментара: 0
Закопано

"Ни по коју цену га не откопавати! Чекати даља упутства!" - Мистерија ЗАВЕТНОГ КОВЧЕГА (ВИДЕО)

Једна од највећих мистерија света свих времена је и где се налази ова реликвија за коју се тврди да има неслућене моћи

1593610940_Depositphotos_219668440_s-2019.jpg
Фото:"Депозит"

Сећате се завршетка првог филма из серијала о Индијани Џонсу где сандук са Заветним ковчегом, ишчупан из руку нациста, одлажу са ознаком "топ сикрит" у неко огромно складиште, у коме се, камера која се удаљује то показује, налази стотине истоветних сандука са истом ознаком тајности? 

Филм је наравно фикција, али подаци о том да је Адолф Хитлер лично наредио потрагу својим "специјалним снагама" да на све начине покушају да се домогну Заветног ковчега су чињеница. 
Баш као и податак да га нацисти (али и нико други) нису нашли... 

Фото:"Депозит"

Међутим, негде у јесен 1987. године извесни енглески историчар је, копајући по архивама Трећег рајха, налетео на једну шифровану депешу послату из једног нацистичког штаба у коме стоји: "Ископани предмет никако не отварати.Ни по коју цену! Чекати даља упутства!" У потпису је стајало десет имена, тада најеминентнијих Хитлерових научника! Прорадио је црв сумње? Да ли су се Нацисти ипак докопали Заветног ковчега? Али, као што многа питања која су постављена у вези са бројним светским мистеријама, не само да нису добила одговор, већ су волшебно и прекривена са седам велова, и изненада их више нико није постављао, све се одједном нашло испод седам велома! Некако у исто време појавило се и сијасет прилога, документарних филмова са темом Заветног ковчега, али нико сем холивудских магова, их више није довео у везу са нацистима. Исти рецепт као и за друге неогонетнуте загонетке почевши од убиства Кенедија до Розвела... 

Прочитајте још:Ово је ДОКАЗ ДА ВАНЗЕМАЉЦИ ПОСТОЈЕ?! Прве речи Армстронга са Месеца НИСУ БИЛЕ ОНЕ КОЈЕ СВИ ЗНАМО (ВИДЕО)

Заветни ковчег је, тврде веродостојни стари списи, направљен од дрвета, врло вероватно од једне врсте багрема и био је опточен златом. Не случајно и не због доказивања моћи већ због особина злата везаних за проводљивост, изолацију... Знају се и димензије:125 цм дуживне са 75 ширине и висине. Садржај је оно најбитније. Ту су се налазиле две камене плоче са десет Божијих заповести, али и златна чинија и Аронов штап... 


Када је Ковчег положен у Соломонов храм у Јерусалиму, сви предмети сем камених плоча су извађени... Ковчег су могли да носе само одабрани свештеници. Износио се из храма када су били празници, а онај ко би положио и руку на њега био би најстрожије кажњаван.

Ковчег је ношен и у време опсаде Јерихона око града (тврди се да је и то било одлучујуће код победе Јевреја), па су га отели Филистејци који су такође покушали да га искористе у једној бици. 

Фото:"Депозит"

Међутим, пошто су силно настрадали, највише због "сила које су их из ковчега десетковале" вратили су заветни ковчег у Соломонов храм. Године 587. пре нове ере, огромна војска Вавилона је заузела Јерусалим, спалила Соломобов храм, а ковчегу се губи сваки траг. Бројне су теорије где је Ковчег могао да заврши.

Да ли га је, према сведочењу "Књиге о Макавејима" пророк Јеремија однео на брдо Нават (ту је Мојсије умро) и тамо сакрио или је Нобуконосор Други, вавилонски цар, успео да га се докопа је нешто на шта званична историја нема одговора. Светски познати археолог Рон Вајат је тврдио да је 1989. године пронашао ковчег на локацији на планини Моријах, али је као доказ понудио само мутне фотографије.

Извесни Финац Валтер Јувелијус је тврдио почетком дведесетог века да је на основу Библије и других записа успео да нађе локацију где је сакривен Заветни ковчег. Добио је дозволу за ископавање на Светој земљи али је после само две недеље ископавања све нагло обустављено. Постоји веровање, којег казују и етипски монаси, да је ковчег донешен после пада Јерусалима у православној цркви Свете Марије у Аксуму у Етиопији... 

Прочитајте још:На корак до откривања НАЈВЕЋЕ МИСТЕРИЈЕ човечанства: Отворен ХАНГАР 1, а са њим истина о ВАНЗЕМАЉЦИМА

Хитлер је, кажу, под утицајем енглеског окултисте (а постоје индиције да је радио и за британску обавештајну службу) Едварда Александра Кровлија, одмах по доласку на власт, када је формирано и неколико тајних нацистичких окултниг редова, наредио да се трага за заветнин ковчегом. 

Наводно приближну локацију места где је Заветни ковчег закопан добио је од Аустријанца Ерика Јана Ханусена, који је рођен као Херман Штајншнајдер и који је словио за највећег окултисту свог доба. Да ли су Нацисти успели да пронађу ковчег и шта је са њим било нико са сигурношћу не може да каже, али има оних који верују дда ће се Заветни ковчег, када буде требало, сам открити.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.