· · Коментара: 0
РУСКА НАУКА

Руски научници срушили ТРИ ЛАЖИ, а једна се тиче 10.000 КОРАКА

Научници су дошли до неочекиваног закључка: људи који се често свађају са другима су мање изложени ризику од Алцхајмерове болести.

1592912688_ljutazena.jpg
Фото: Пиксабеј

Истраживачи су током пет година пратили здравствено стање групе добровољаца од 65 година и више. Они су спровели скенирање мозга и проучили начин живота, карактер и психолошке особине старијих људи. Резултати су изненадили научнике. Бескомпромисне особе склоне конфликтима су имале у мозгу најмање токсичне наслаге (које иначе провоцирају Алцхајмерову болест).

Прочитајте још: Не љутите се на пријатеља ако само о себи прича јер иза свега се крије БОЛЕСТ

Неуронске мреже одговорне за памћење код таквих људи су функционисале боље у поређењу са старијим особама добре нарави. Стручњаци су објаснили: човек склон компромисима и сарадњи који избегава конфликте има мање тренирани мозак у којем се гомилају токсичне наслаге.

Агресија Фото: Пиксабеј
Тихи људи су склонији Алцхајмеру, али...

Лош карактер није једини начин да се избегне Алцхајмер. Уместо да се свађа с ближњима човек може да тренира мозак на други начин: животни експерименти, необична искуства и нове активности подстицу функцију неурона.

Џабе сте корачали

Десет хиљада корака не помаже да се решите вишка килограма. Лекари демонтирају популарни мит, али истичу да је физичка активност веома добро утиче на здравље.

Лаж је да ћете смршати са 10.000 корака!

Гојазни човек не може да смрша ако направи 10.000 корака дневно без промене начина исхране, тврде научници. Успех у мршављењу 80 одсто зависи од дијете пацијента.

- Ако желите да се решите вишка килограма на ефикасни и безопасни начин морате смањити унос калорија и у исто време повећати њихову потрошњу. Другим речима, у питању је комбинација дијете и спорта - објасњава руски генетичар Валериј Иљински.

Једите слатко умерено Фото: Пиксабеј
Фруктоза није боља од шећера!

Још један мит који демонтирају лекари - да замена шећера фруктозом помаже мршављење.

- Фруктоза је веома "лукава", док је за гликозу потребан инсулин да би ушла у ћелију, фруктоза "упада" у ћелију директно, без икакве помоћи зато се од велике количине фруктозе човек брзо гоји.- упозорава ендокринолог Лариса Бавикина.

Руски научник Всеволод Мелехин је пронашао нови начин успорити раст тумора у мозгу. Он је открио да је ген Клотхо, односно ген младости, помаже у борби с малигним ћелијама.

Прочитајте још: Спречите појаву тешке болести: Ово је 5 чајева против КАНЦЕРА и свима су доступни

Професор Уралског медицинског универзитета Всеволод Мелехин је разрадио нову методу на бази напредне биотехнологије. Он је уградио у канцерозно ткиво ген Клотхо, који иначе одговара за дужину живота човека. Након ове операције глиобластом је успорио синтезирање нових малигних ћелија док су старе ћелије почеле да умиру.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.