· · Коментара: 0
ЛЕПОТА

Постоји решење за СТРИЈЕ: Потребне су вам намирнице које већ имате у КУХИЊИ

Какао путер, пчелињи восак, уљани витамини и пилинзи најбоље и најбрже делују, а кожа је после њих хидрирана

Depositphotos_8638380_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Узроци настанка стрија су разноврсни, а уместо да плаћате скупе козметичке третмане, можете их умањити природним путем. Већина потребних намирница се већ налази у кухињи.

Слано паковање

Помешајте 250г соли, 250г шећера и 100мл кокосовог уља. Полако утрљавајте на делове тела покривене стријама, а за побољшање ефекта можете да узмете масажну четку или рукавицу. Овај пилинг требало би да се користи месец дана, а већ после тог периода увидећете да стрије нестају.

Уља
Комбинација уља од авокада и бадема, уз додатак по седам капи уља од лаванде и камилице, помоћи ће у уклањању стрија.Такође, у ове сврхе може послужити и маслиново уље, као и рицинусово.

Прочитајте још: Две шаке морске соли учиниће ЧУДО за кожу и читаво тело

Краставац

Сок краставца или лимуна умасирајте у делове коже прекривене стријама. Оставите 15 минута, па исперите топлом водом. Понављати свакодневно док стрије не избледе. 

Кромпир

Кромпир изрежите на дебље колутове, па трљајте места са стријама неколико минута. Сачекати да се осуши, када ћете осетити благо затезање и тад можете да се истуширате млаком водом. Овај третман можете радити сваког дана.

Кафа

Помешајте кашику маслиновог уља и кашичицу кафе. Пет минута нежним покретима масирајте тиме делове коже прекривене стријама и оставите да одстоји 20 минута. Исперите млаком водом и намажите тело вашом кремом.

Прочитајте још: Можете сами да их направите: ТРИ напитка за ДЕТОКС тела након короне

Шећер

Фото: Депозит

Измешајте једну кашику шећера, неколико капи лимуновог сока и бадемовог уља. Смесу премажите преко стрија и трљајте 15 минута, па исперите. Понављајте чешће, док стрије не избледе.

Пшеничне клице

Помешајте пола шоље какао маслаца, кашику уља пшеничних клица, две кашичице пчелињег воска, по једну кашику уља кајсије и уља Е витамина и загрејте тако да се восак не отопи. Нанесите мелем на стрије и масирајте неколико минута док кожа добро не упије.
Користити два или три пута дневно.

Прочитајте још: Ако га правилно користите, обичан ЛИМУН може да излечи ПЕТ болести, ево и којих

Беланце

Умутите беланце густо и нанесите на кожу са стријама. Оставите да се осуши. Кад осетите да се кожа затеже, истуширајте се и на третиране делове утрљајте маслиново уље. Практиковати бар три пута у току недеље.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.