· · Коментара: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

Отац убија девојку, а од младићевих суза, у нашем комшилуку настало је ЈЕЗЕРО које НИКАД НЕ ЗАМРЗАВА (ФОТО/ВИДЕО)

Толико је бистро да се чини да у њему рибе лебде

1594813889_Untitled.png
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / Мy Травел Цханнел

Језеро Оцхиул Беиулуи, у преводу Бегово око, налази се у у парку природе Цхеиле Нереи -Беуснита на југозападу Румуније. Толико је бистро да се чини да рибе у њему лебде, а ту особину је наследило, према легенди, од несрећног младића чије су сузе напуниле језеро.

Прочитајте још: ОВО МОГУ САМО СРБИ! Уплатили јефтин АПАРТМАН, завршили у ХОТЕЛУ са базеном и пуним пансионом, а за све је заслужна КОРОНА

Занимљивост
 Вода овог језера дубока је 3.6 метара и она се не змрзава чак ни на екстремно ниским температурама током зиме, због маленог извора који непрестано храни језеро водом.

Ради се о тужној љубавној причи, која каже да се син познатог бега са тог подручја заљубио у сиромашну чобаницу, а његов отац то није одобравао. Како би прекинуо везу двоје заљубљених, бег је убио девојку, а његов син је пун туге и бола својим сузама напунио језеро. На самом крају, младић је од превелике жалости одлучио да себи одузме живот.

Прочитајте још: ДАНИЈЕЛА каже да сви страни БЛОГЕРИ питају само за ОВА места у СРБИЈИ (ФОТО)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Таке ме бацк то тхе Емералд Цитy, wхере тхе грасс ис греен анд тхе гирлс аре преттy...таке ме хоме . . . . #емералд #емералдлаке #лаке #натуре #натурепхотограпхy #натуресхот #нофилтер #натуреаддицт #оутдоорс #травел #травелтхеwорлд #травелроманиа #амазингплацес #амазингнатуре #греен #натуребеаутy #оцхиулбеиулуи #парцулнатионалцхеиленереибеуснита #романиамагица #романиамеа #пициоарецалатоаре #романиапитореасца

А пост схаред бy Лидиа (@еллелафемме) он

Постоји и легенда која каже да се у ноћи Санзиене,  празничне прославе у Румунији виле окупљају око језера, плешу и купају се. Тада је нарочито битно да младићи не буду у близини, јер виле својим плесом могу завести и залудети сваког мушкарца.

Прочитајте још: На пола пута између Ваљева и Косјерића налази се БИСЕР СРБИЈЕ: Воденице су биле СИМБОЛ, а сада је остала само ЈЕДНА (ФОТО/ВИДЕО)

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.