· · Коментара: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

Ово језеро је СВЕТО, а легенда каже да се НЕ ОГЛЕДАТЕ У ЊЕМУ, иначе неће бити добро

Мисли се и да у њему живи женски дух

1592566158_Depositphotos_354922224_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Језеро Машу се налази у Националном парку Акан-Машу у северном делу Јапана, а народ Аину га сматра светим. Али, легенда каже да свакога ко угледа одраз у води, што је јако тешко, због сталне и густе магле, пратиће несрећа. Такође, Јапанци верују да на његовом дну живи женски дух. Језеро је настало због вулканске ерупције и постоји већ 2.000 година.

Прочитајте још: Ово су НАЈЛЕПШИ базени на свету: Један се налази на 57. спрату, а поглед Ф-А-Н-Т-А-З-И-Ј-А (ФОТО)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ЛакеМасху гивес ус а муцх wармер виеw оф #Хоккаидо ! Wитх тхе цлоудс рефлецтинг офф тхосе стилл wатерс, дон'т yоу јуст wант то диве ригхт ин?⁠ •⁠ (финд тхе артицле линк ин оур био ат линкин.био/јапанкуру)⁠ •⁠ #јапанкуру #лакетрип #хоккаидотрип #хоккаидотравел #Јапан #日本 #일본 #Јапон #ญี่ปุ่น #Јапãо #Јапóн #япония #јапантравел #일본여행 #日本旅遊 #日本旅行 #北海道 #摩周湖 #јапан_даyтиме_виеw #еxплорејапан #виситјапањп #јапанфоцус #травел_дропс #еартхспирит #роамтхепланет #травеллингтхроугхтхеwорлд #여행사진 #カメラ好きな人と繋がりたい

А пост схаред бy Јапанесе Сториес?? (@јапанкуру) он

Дубина му је 212 метара, што га чини једним од најдубљих у Јапану, а сматра се и једним од најчистијих на свету. Видљивост је око 30 метара у дубину. Језеро је остало нетакнуто због тога што нема ни притоке, ни изворе, већ само “стоји у месту“ и привлачи туристе својом тајанственошћу и лепотом.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А пост схаред бy ?‍♀️ (@гwенпинто) он

Прочитајте још: Овај град се налази 258 метара ИСПОД НИВОА МОРА, али у њему непрестано ЖИВЕ ЉУДИ! (ВИДЕО)

Ипак, прилазак обали језера није дозвољен за туристе из сигурносних разлога. Густа магла која га окружује и стрме литице веома угрожавају безбедност посетилаца.

Прочитајте још: Знате ли како се прави охридски бисер? Шкољка нема везе са тим, а тајну знају само ДВЕ ПОРОДИЦЕ

Посетиоци не смеју да плове, пецају или да се купају у језеру, али постоји неколико видиковаца са којих је могуће посматрати језеро са сигурне удаљености.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.