· · Коментара: 1
МЕДИЦИНА

ПРОНАЂЕН ЛЕК против короне? Пацијенти након четири дана ОЗДРАВИЛИ!

Пацијенти, претходно позитивни на вирус, тестирани су као негативни само четири дана касније.

Depositphotos_347938380_s-2019.jpg
Након четири дана резултати су били негативни Фото: Депозитфото

Само четири дана од откривања вируса корона у Кини, неки од пацијената тестирани су као негативни и то захваљујући једном леку. Кинески здравствени радници тврде да лек "фавипиравир" из Јапана, који се користи за лечење нове врсте грипа, делује и на поједине пацијенте заражене вирусом ковид-19.

Прочитајте још: МИЛОШ користи методу која ће свима олакшати живот: Многи иду у боловима, а враћају се ЗДРАВИ

Лек из Јапана Фото: Депозитфото

Истраживачи тврде да је овај лек познат и као "авиган", а производи га јапанска фирма Фујифилм Тоyама Цхемицал.
Занг Ксинмин, службеник кинеског Министарства науке и технологије, изјавио је да су обављена клиничка испитивања над 340 пацијената у Вухану и Шенжену.

Пацијенти, претходно позитивни на вирус, тестирани су као негативни, у просеку, само четири дана касније, захваљујући терапији "фавипиравиром". С друге стране, пацијенти који нису добили лек, у просеку су били негативни на вирус тек после једанаест дана.

Пацијенти који су узимали лек након четири дана тестирани су као негативни 

Дошло је и до побољшаног стања плућа код 91 посто пацијената који су узимали лек, што је случај с 62 посто оних који нису користили "фавипиравир".

Прочитајте још: ЛЕЧЕЊЕ ДЕКУБИТА ХЕМОГЛОБИНОМ: Када ране могу дисати, брже зарастају

Како преноси "Гардијан", лек је делотворан и сигуран за примену, а јапански лекари обављају слична клиничка испитивања над пацијентима с благим и умереним симптомима. Ипак, из јапанског министарства здравља поручују да фавипиравир није помогао онима који су озбиљније оболели.
Лек "фавипиравир" се примењивао и 2016. ради сузбијања епидемије вируса ебола у афричкој држави Гвинеји.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.