· · Коментара: 0
ЕКСПЕРИМЕНТИ

Да ли су видео игре штетне? Спроведено је истраживање и добили смо ОДГОВОР

Уколико се не претерује, време проведено испред рачунара, уз видео--игре, није изгубљено, нити овај вид активности на играча делује деструктивно.

Depositphotos_8758735_xl-2015.jpg
Бержи су, али... Фото: Депозитфото

С обзиром на то да видео-игре захтевају пуну активност играча и доношење одлука о поступцима великом брзином, дешава се нешто неочекивано.

Прочитајте још: Све особе које воле црни хумор имају једну заједничку КАРАКТЕРИСТИКУ

Показало се да видео-игре позитивно утичу на менталне способности чак и у озбиљним животним околностима, тврде стручњаци са Универзитета у Рочестеру, након обављених истраживања.
У истраживању које су обавили са више експеримената, учествовале су две групе испитаника.

Играчи су били бржи, али само они умерени.

Једну групу су укључили у рад са видео-играма, док су у другој били само посматрачи. У једном обухватном експерименту обе групе су посматрале скуп тачака на екрану и одговарале у ком правцу се креће која тачка. У другом огледу одређивали су из ког смера допире звук. Испоставило се да су играчи видео-игара доносили одлуке брже и тачније.

Прочитајте још: Да бисте били здрави потребно је да угађате свом мозгу, а ево и како

На основу добијених резултата стручњаци су закључили да су видео-играчи бољи, јер се ради о ситуацијама које се једном јављају, а никада не понављају, због чега у ходу, баш као и у животу, треба доносити прецизне и брзе одлуке.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.