· · Коментара: 0
ШОТ ШОУ 2020.

Бизарна решења: Шта је понудило годишње окупљање произвођача оружја, муниције и опреме у Лас Вегасу?

Америка је светска оаза заљубљеника у ватрено оружје који могу да испоље своју страст према пуцању трошећи енормне количине муниције

shot-1.jpg
схот Олег Волк и НССФ

Четрдесет и други традиоционални сајам оружја, муниције и разноврсне пратеће опреме је посетило више од шездесет хиљада заинтересованих, који су на око две и по хиљаде штандова могли да пропрате новитете и производну палету светске продукције.

Прочитајте још: Луксузна пушка која оставља без даха: Технички, ергономски и естетски савршена - двоцевка Холанд-Холанд

Присутни произвођачи очигледно помно прате и анализирају потенцијално тржиште првенствено у САД, па се према тим параметрима креира понуда. Фабрике су исправно процениле како се производни асортиман мора прилагодити жељама и потребама шаролике популације. Јер краткоцевно оружје у Америци највише купују рекреативци који, једноставно, воле да пуцају и то - много.

Специфичан калибар за - плинкинг

Управо за такву клијентелу развијен је и представљен новитет, пиштољ Ругер 57, који је заокупио пажњу многих посетилица сајма. У питању је оружје калибра 5,7x28 мм, који већ дуги низ година изазива опречне реакције стручне јавности.

Ругер 57

Ругер 57 има оквир капацитета 20 метака, челичну навлаку са прорезима који смањује масу, те рукохват од пластике ојачане стакленим влакнима. Окидачки механизам Сецуре Ацтион је са унутрашњим орозом, док су остале команде конвенционалне, попут обостране кочнице великих димензија у стилу Колта 1911 који Американци највише воле. Са горње стране навлаке је урезана површина за прихват рефлексних или оптичких нишана, јер се с разлогом сматра да ће овај пиштољ већина купаца користити за плинкинг.

Прочитајте још: Апсолутно неуништив! Ругер Секјурити Сикс након испаљених милион и по метака остао неоштећен

Револвер ГП100 Супер Компетишн

Из исте фабрике стигао је и револвер ГП100 Супер Цомпетитион, којем су, ради смањења укупне масе, стањени добош и облога цеви. На први поглед ове интервенције немају смисла, али како у калибру 9x19 мм добош капацитета осам метака знатно брже ротира, шест инча дуга цев не претеже унапред и надоле када се оружје овако преради. Очигледно се циља једна нама далека групација стрелаца специфичног сензибилитета, тако да овој новотарији не предвиђамо нарочиту будућност ван Америке.

Повратак Колта на сцену

Посрнули гигант "Колт" обновио је продукцију свог најчувенијег ДА модела Пyтхон у верзији од нерђајућег челика, с цевима дужине 4,25 и шест инча. Приметно је ојачање горње стране рама у пределу где је постављен задњи нишан. Фабричке спецификације баратају податком од 30 одсто више материјала него што је то био случај са тим делом на примерцима који су престали да се производе 2005. године.

Малокалибарски Глок

Највише интересовања током рејнџ деја (дан када се на полигону могу да испробају новитети актуелне продукције), било је за нови Глок 44 - пиштољ у калибру .22 ЛР. После више или мање успешних конверзија, инжењери развоја аустријске фабрике одучили су да прихвате изазов и тржишту понуде оно што се дуго очекивало. На овом новом моделу, полимер је уграђен и у навлаку, што је резултирало укупном масом од само 415 грама. Капацитет оквира је 10 метака, а спољне димензије одговарају моделу Г19. Према речима наших саговорника, пиштољи су одлично функционисали са различитом комерцијалном муницијом, а испробало се мноштво стрелаца.

За посебну клијентелу

Колт Питон

У истом калибру ивичног паљења приказан је КРИС Вектор крајње необичног изгледа, са шест верзија, зависно од дужине цеви и типа кундака, те површинске заштите. Варијанта декларисана као карабин има цев од 16 инча и кундак у М4 стилу, док она која се у САД сматра пиштољем има краћу цев од 6,5 инча и кундак који се популарно назива наруквицом. Још једно бизарно оружје које неће наћи поклонике ван Северне Америке.

Прочитајте још: У једном комаду оружје за лов и самоодбрану: Ругер је стигао - правац стрелиште

КРИС Вектор

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.