· · Коментара: 0
ПСИ

ИЗИ има само 1,5 килограма и често шета центром БЕОГРАДА: Да ли је он НАЈМАЊИ ПАС на свету?

Најпопуалрнији микро пас на свету је француски булдог, али није најмањи.

1595332402_Izi.jpg
Фото: А. М.

Изи је најмањи пас у Београду, а овај патуљасти теријер има око 1,6 килограма и власница га најчешће носи у ташни. Његова другарица је 100 грама лакша од њега. Међутин, ни Изи ни другарица нису најмањи пси на свету, јер постоје и мањи!

Висок 10 сантиметара
Миракл Мили је и даље држи титутлу најмање куце. Висока je 10 сантиметара. 

Прочитајте још: Сањали сте СВОГ ЉУБИМЦА? То је озбиљна порука, а ево и како се ТУМАЧИ

Руски играчка теријер је један од најстаријих микро-раса на свету, јер га је још руска аристократија искључиво користила користила за играње и ношење у рукама или под пазухом.

Изи стане ташну

Ни овај пас нема више од 1,5 килограма. Толико је мали да просечна мачка изгледа као лав поред њега.

Бишони су исте величине и веома су популарни међу малим кућним псима.

Микро ши-цу у Јапану зову "краљевска раса".

Ши цу је још једна микро-раса која се у Кини назива и "лавовска раса". они су мало већи од бишона.

Јапански чин је најмирнији међу малим псима, а са егзотичним и продуховљеним изгледом лица делује као да има аристоркаткско порекло. Он се најбоље осећа у кући.

Прочитајте још: Морате набавити крзненој љубимици: Свемирска КАПСУЛА за МАЧКУ (ВИДЕО)

Померанци и чиваве, такође, спадају међу најмање псе који су тешки до два килограма. Међутим, папијон (лептир) је 100 грама лакши од њих, а припада групи чивава.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.