· · Коментара: 0
Загонетка

"Из очију севају муње, а оглашава се ударом громова" Мистериозна птица виђена у Аризони, а онда је дошла 2013. ГОДИНА!

Индијанци су говорили о мистериозној Громовитој птици огромних крила која подсећа на изумрла летећа чудовишта, а данашњи криптозоолози упорно покушавају да нађу доказе да такве креатуре још увек постоје!

Створења налик птеродактилима, мини издања Т-рексова, гигантски гуштери на две ноге или велоцирпатори – нека су од најчешће виђаних чудних бића на америчком југозападу, од пионирских дана насељавања па до данас! Мало се, међутим, зна о томе да су се бели досељеници сусретали са чудноватим створењима преисторијског изгледа не само кроз приче и митове домородачких племена, него и лично, као што је о томе писао локални лист „Томбстонски Епитаф“ 26. априла 1890. године.

Прочитајте још: Руски научник тврди да ванземаљци постоје, а он зна где и како нас контролишу

Чланак говори о двојици ранчера који су, јашући кроз пустињске пределе између Ветстона и Хуачука планина у Аризони, угледали изнад себе огромно, монструозно крилато створење са дугачким репом и налик алигатору. Оно је изгледало исцрпљено, јер је падало, а затим узлетало у више наврата.

Каубоји су видели ову птицу? Youtube/ screenshot BBC Earth
Ранчери су убили огромну птицу и сликали се са њом.

Ранчери су га пратили на коњима неколико миља и запуцали из пушака на застрашујуће биће када се оно окренуло према њима у очигледној намери да их нападне.

Прочитајте још: Срби хрле у манастир код Крушевца: У њему живи само монах Јаков, а због онога што ЧУВА верници се УВЕК ВРАЋАЈУ

Након што су убили чудну птицу, видели су да има снажне чељусти, пуне опасних, оштрих зуба, очи величине тањира, крила као у слепог миша сачињена од неке врсте танке мембране и тело покривено прилично танком, скоро провидном кожом без длака или перја. Оно што је код читалаца изазвало неверицу и подсмех, биле су димензије створења које су навели ранчери: тело дужине 28 метара и распон крила од скоро 50 метара, са главом која је мерила око 2,5 метра дужине!

Фотографија са монструмом
Писац Џек Перл тврдио је 1886. године писао како је група трагача за златом убила и довукла једног сличног монструма у град. Они су га приковали за зид амбара, где је и фотографисан. Слика је, наводно, показивала шест људи како стоје са раширеним рукама испред крилате немани, на основу чега је процењено да је распон њених крила могао да буде око 11 метара!

Фотографија (ни)је постојала!

У „Фејт магазину“ реномирани природњак и криптозоолог Ајвен Т. Сандерсон тврдио је да је поседовао копију снимка томбстонског птеродактила, али ју је изгубио. У „Томбстонском Епитафу“, показало се, никада није објављена, али бројни сведоци су се клели да су је видели.

Према индијанској легенди постојала је огромна "громовита птица".

Исто тако није га било ни у књигама за које су очевици навели да „сигурно“ садрже фотографију, у међувремену названу „Томбстонска Громовита птица“, по индијанској легенди о птици огромних крила из чијих очију севају муње, а оглашава се ударом громова.

Томбстонска птица Фото: Youtube/ BBCEarth
Слике су украли путници кроз време?

Током година појављивали су се слични снимци начињени на америчком југозападу током 19. века, али ниједан није био "тај", па су скептици спремно закључили да је читава прича о живим летећим створењима из преисторије – птеродактилима, измишљена, а масовно „сећање“ да је постојала и да је негде „виђена“ изазвано је масовним медијима и филмовима.

Другу, далеко фантастичнију теорију изнели су заљубљеници у „временске петље“ и „паралелне светове“, објашњавајући да су копије украли путници кроз време, некако их избрисавши из стварности, или да чак одлазе у прошлост и предупређују да оне буду снимљене!

Прочитајте још: Израчунајте и откријте који месец је идеалан за ваше нове пословне подухвате

Сличне фотографије у ствари и нису баш толико ретке, али чини се да нико није заинтересован да утврди да ли су аутентичне, док забележених сведочанстава очевидаца током готово једног и по века има много више!

Летеће креатуре су често виђане

Т рекс као љубимац
Једна породица, која је крајем 30-их година путовала америчким западом, приметила је да се необично створење шуња око њиховог кампа. Отац му је  поставио клопку и успео да га ухвати. Ставили су га у кавез за живину и хранили отпацима од својих оброка. Мали диносаурус је имао ситне, оштре зубе, оштре канџе и кожу са крљуштима. Створење је било питомо, али када прерастао кавез пустили су га.

Познато је да је област језера Елизабет у Калифорнији од 1881. до 1886. била поприште виђења чудних, диносауровских летећих креатура које су описане да имају огромна, кожната крила, непропорционално велике очи и шире око себе смрад као творови. Често су виђене да се залећу у воду, гњурају и излећу са рибом у устима.

Прочитајте још: Најпознатији бели маг упозорава: "Страдаће и многи људи из јавног живота Србије, а кренуће нова прича о БОЛЕСТИМА"

Фармер по имену Дон Чико Лопез гледао је у воду када је чудовиште са крилима налик слепом мишу искочило из ње. Лопезу је стока мистериозно нестајала, и на крају је морао да се одсели из те области. Његов комшија Мигуел Леонис такође је видео „звер налик грифону“ како у величанственом лету прелеће језеро.

Виђени су и 2013. године

У мају 2013. године двојица пријатеља су, шетајући у Пенсилванији у шуми близу Бријан Етен Касла, доживели нешто необично. „Био је то веома гласан крик. Погледали смо нагоре и видели велику црну птицу. Седела је горе на дрвету и полетела неких 30 метара до другог стабла. Њен распон крила био је најмање три метра и судећи према удаљености на којој је била, могла је да буде висока око 1,20 метара“. Гигантску птицу на Аљасци угледала је и једна жена у јануару 2018. године из својих кола, а њена раширена крила имала су распон од пет-шест метара, колико је била и ширина пута.

 

Прочитајте још: Откривено како су настале пирамиде? На исти начин догодило се нешто и на Тибету, а о томе постоји строго чуван СНИМАК

Као одговор на бројна сведочанстава, а мањак конкретних доказа о постојању чудовишних створења, скептици су нашли једноставно објашњење: холивудска представа о томе како су изгледали диносауруси формирала је у подсвести људи такву слику о њима!

Те преисторијске животиње, по најновијим научним сазнањима, изгледале су прилично другачије: разне врсте диносауруса у ствари имале су перје а не глатку кожу или крљушти и нису се оглашавале дивљом риком, него су више гугутале или мрмљале кроз затворена уста!

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.