· · Коментара: 0
Уживанција

Време је за ветар у коси и кабриолете!

"Лексус" се дичи са моделом "ЛЦ 500 конвертибл" вредним 100.000 долара!

1595500158_leksus-nas.jpg
Фото:"Лексус"

Веровали или не, али Енглези имају највећи проценат возила без крова, кабриолета  у свету. 
Кажу да је разлог јасан: када имате тако мало лепог времена, сунчаног, онда је грех не искористити сваки момент који вам се даје. А шта има лепше од вожње са ветром у коси?

Понуда кабриолета је све већа, неко ће се нашалити да је то због глобалног отопљавања, али је чињеница да све више возила без крова се нуди на тржишту.

Фото:"Лексус"

Цене су шаренолике. Од оних који су тек нешто скупљи од десетак хиљада евра па све до луксузних друмских крстарица вредних пар стотина хиљада евра и више.

Прочитајте још:На овај ДЕО аутомобила не мислимо често, а он нам главу чува!

Возило које вам представљамо кошта 100.000 долара и прави га "Лексус".

Овај аутомобил имао је премијеру на Салону аутомобила у Лос Анђелесу (Калифорнија је некако природно станиште за кабриолете), а како су реакције биле више него позитивне модел "ЛЦ 500 конвертибл" се појавио на сунцем окупаним друмовима овог лета.

Фото:"Лексус"

Кров се подиже и спушта за 15 секунди. Под хаубом је атмосферски мотор од 5,0 литара радне запремине. Осам цилиндара у В распореду крију ергелу од 471 "коњића". 

Мењач је аутоматски, има чак десет брзина. До сто километара на час овај кабриолет убрзава за 4,7 секунди а максимална брзина му је 270 километара на час.

Прочитајте још:Има 2.000 "коња", не троши ни кап бензина, а до 300 км/ч стиже за 9 секунди (ВИДЕО)

Опрема је врхунска, почевши од кожних седишта до 10,3-инчног тач-скрин екрана и најсавременијих система асистенције и безбедности. Подразумева се и врхински аудио систем. Ова серија "ЛЦ 500 2021 инспирација" биће направљена само у 100 примерака.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.