· · Коментара: 0
Надмоћан

Има 2.000 "коња", не троши ни кап бензина, а до 300 км/ч стиже за 9 секунди (ВИДЕО)

"Лотус евија" је први британски супераутомобил на електричну енергију

1594982225_NAS-EVIJA.jpg
Фото:"Лотус"

Изазов који је поставио "Тесла" са својим супераутомобилима на струју озбиљно је схваћен у највећим аутомобилским гигантима.

Не само код оних који ће производити возила за широке народне масе, већ и за купце са знатно вишим захтевима од аутомобила, наравно и са знатно дубљим џепом од просечних власника возила на точковима.

Британски произвођач "Лотус" је познат по супераутомобилима довољно добрим да "пасују" и мистер Бонду у његовим "007" авантурама.

Фото:"Лотус"

Чини се да су они јако озбиљно схватили надолазећу еру и владавину електромобила па су превазишли и сами себе!

"Лотус евија" је први британски супераутомобил на струју. Има невероватну снагу од 2.000 "коњских снага" што га чини најјачим серијским произведеним друмским аутомобилом на свету.

Прочитајте још:Са овим електромобилом моћи ћете да одете из Београда до Ниша и назад БЕЗ ДОПУНЕ батерије

Направљен је од ултра-лаких карбон-фибер влакана и има масу од само 1.680 килограма! Убрзања која овај аутомобил прави су нестварна. Од 0 до 100 километара на час је око три секунде, и то је резултат који могу и да постигну ривали, што на бензин што на струју, али резултат који овај аутомобил постиже из места до 300 килоематара на час је јединствен!

Да би убрзао до фантастичних 300 километара на час, овом "Лотусу" треба мање од девет секунди!
максимална брзина је 320 километара на час.

Домет са једним пуњењем батерије је око 400 километара. При томе се до 80 одсто капацитета батерије пуни за само 12 минута! Толико вам треба и да напуните резервоар бензином! Тако да је и ова мана електромобила код "лотус евије" решена. Ово возило које је развијено и дизајнирано и ручно направљено у чувеном дому "Лотуса" у Хетелу у Великој Британији има још много технолокшких чудеса. Издвајамо по први пут у свету, примењену ласерску технологију за осветљење.

Фото:"Лотус"

Биће направљено само 130 примерака (Првобитан назив је био "тајп 130")и кажу да су већ позната и имена срећних купаца.

Прочитајте још:Рођен нови ауто-гигант "Стелантис"!

"Лотус евија" је дуга 4.459 мм, широка је 2.000 мм, а висока 1.122 мм. Цена је 2,2 милиона долара!

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.