· · Коментара: 0
Признање

Погледајте који модел је проглашен за "Најбољи мали породични аутомобил"

Награда чувеног "Топ гира" у категорији електричних возила припала "хјундаи кони"

Hyundai-Kona-Electric--3-.jpg
Фото:"Хјундаи"

"Хјундаи кона електрик" проглашена је за “Најбољи мали породични аутомобил” на првој додели награда у категорији електричних аутомобила које је додељивао чувени британски специјализовани магазин "Топ гир".

Прочитајте још: Како да, кад пазарите половњак, не купите "мачку у џаку"?

Ово признање "кона електрик" је освојила након што је за 24 часа прешла пут од 1.600 километара кроз девет европских земаља. 

Фото:"Хјундаи"

- "Кона електрик" није освојила награду само због своје ефикасности и способности да пређе велике дистанце, већ и због својих перформанси - рекао је главни  уредник магазина "Топ Гир" Чарли Тарнер који је користио, током тест вожњи, европску мрежу брзих пуњача за снабдевање возила, одлучивши се за пуњење само 80 одсто капацитета батерије, како би оптимизовао време вожње.

Прочитајте још: "Не можете то да замислите...": Чувени тренер Ливерпула први возио електричну "моку" ! (Видео)

Путовање дуго 1.600 км почело је у Чешкој и наставило се кроз Немачку, Аустрију, Швајцарску, Лихтенштајн, Француску, Луксембург, Белгију и Холандију.

Освојила је награду због пређене велике дистанце, али и перформанси.

- Нема дилеме да су аутомобилска будућност електромобили. Доказали смо да аутомобили попут "коне електрик" могу превладати неповерење у могући број пређених километара на дужим релацијама. 
"Хјундаи кона електрик" има аутономију од 345 до 546 километара у зависности од капацитета батерије. Максимална брзина је 155 километара на час.

Фото:"Хјундаи"


Цена основног модела на већини европских тржишта се креће око 40.000 евра.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.