· · Коментара: 0
Промоција

Да ли су у "Џипу" направили немогуће: До краја света на струју?

"Фијат-Крајслер" представио моделе "ренегејд" и "компас" у "плаг-ин" хибридним верзијама

1595326979_jeep-hibrid-naslovna.jpg
"Ренегејд 4xе" (Фото:"ФЦА")

Када ваше култно возило постане синоним за све теренце ("Џип") онда не треба много мудровати да би се сазнало "ко је ту газда"!

"Џип" је био и остао "џип"! Теренско возило спремно да вас, како са поносом истичу у овој компанији, одведе по свакој врсти терена до било које тачке на планети!

А да ли можете да замислите "озбиљно" теренско возило на струју? У "Фијат-Крајслер аутомобилима" не да су га замислили већ су га и направили!

"Компас 4xе" (Фото:"ФЦА")

Два модела "џипа", који се праве у италијанској фабрици у Мелфију "ренегејд" и "компас", добили су и "значку" која недвосмислено указује о каквој се врсти погона ради "4еx".

Поред бензинских мотора и погона на сва четири точка ту је још један мотор - електрични! Дакле реч је о хибридном систему, али оном најновије генерације "плаг-ин", што значи да се батерија ових возила може допуњавати не само у току вожње, кочења, већ и екстерно на обичну кућну прикључницу или "вол бокс", брзе пуњаче...

Прочитајте још:Уложили су милијарду марака пре 35 година и направили аутомобил са КАТАЛИЗАТОРОМ! (ФОТО)

Аутономија, само на струју је око 50 километара, што значи да по граду или кроз неки национални парк на пример, можете да јездите без емисије штетних гасова!

Али, да ли је то постигнуто науштрб легендарних теренских способности бренда?

"Ренегејд 4xе" (Фото:"ФЦА")

У "Џипу" тврде да су са својим системом успели да још додатно усаврше оф-роуд карактеристике јер је и обртни момент захваљујући електромотору већи!

Прочитајте још:"Мерцедес" слави 40. година свог "Папамобила", а ми подсећамо: ПАПА И У АУТУ ИЗ КРАГУЈЕВЦА! (ВИДЕО)

Тестирали су они ова возила, кажу на свим могућим теренима. Стигли и до Лапоније, Поларног круга."Џип" је све ово издржао тврде у "ФЦА" и потврдио лого компаније "Иди где год хоћеш - ради шта год пожелиш". Тако је било, подсећају и у самом почетку када се 1941. појавио први "Вилис-Оверланд".

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.