· · Komentara: 0
Promocija

Da li su u "Džipu" napravili nemoguće: Do kraja sveta na struju?

"Fijat-Krajsler" predstavio modele "renegejd" i "kompas" u "plag-in" hibridnim verzijama

1595326979_jeep-hibrid-naslovna.jpg
"Renegejd 4xe" (Foto:"FCA")

Kada vaše kultno vozilo postane sinonim za sve terence ("Džip") onda ne treba mnogo mudrovati da bi se saznalo "ko je tu gazda"!

"Džip" je bio i ostao "džip"! Terensko vozilo spremno da vas, kako sa ponosom ističu u ovoj kompaniji, odvede po svakoj vrsti terena do bilo koje tačke na planeti!

A da li možete da zamislite "ozbiljno" terensko vozilo na struju? U "Fijat-Krajsler automobilima" ne da su ga zamislili već su ga i napravili!

"Kompas 4xe" (Foto:"FCA")

Dva modela "džipa", koji se prave u italijanskoj fabrici u Melfiju "renegejd" i "kompas", dobili su i "značku" koja nedvosmisleno ukazuje o kakvoj se vrsti pogona radi "4ex".

Pored benzinskih motora i pogona na sva četiri točka tu je još jedan motor - električni! Dakle reč je o hibridnom sistemu, ali onom najnovije generacije "plag-in", što znači da se baterija ovih vozila može dopunjavati ne samo u toku vožnje, kočenja, već i eksterno na običnu kućnu priključnicu ili "vol boks", brze punjače...

Pročitajte još:Uložili su milijardu maraka pre 35 godina i napravili automobil sa KATALIZATOROM! (FOTO)

Autonomija, samo na struju je oko 50 kilometara, što znači da po gradu ili kroz neki nacionalni park na primer, možete da jezdite bez emisije štetnih gasova!

Ali, da li je to postignuto nauštrb legendarnih terenskih sposobnosti brenda?

"Renegejd 4xe" (Foto:"FCA")

U "Džipu" tvrde da su sa svojim sistemom uspeli da još dodatno usavrše of-roud karakteristike jer je i obrtni moment zahvaljujući elektromotoru veći!

Pročitajte još:"Mercedes" slavi 40. godina svog "Papamobila", a mi podsećamo: PAPA I U AUTU IZ KRAGUJEVCA! (VIDEO)

Testirali su oni ova vozila, kažu na svim mogućim terenima. Stigli i do Laponije, Polarnog kruga."Džip" je sve ovo izdržao tvrde u "FCA" i potvrdio logo kompanije "Idi gde god hoćeš - radi šta god poželiš". Tako je bilo, podsećaju i u samom početku kada se 1941. pojavio prvi "Vilis-Overland".

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.