· · Коментара: 1
ПРЕДРАСУДЕ

Мушкарци ПАРКИРАЈУ ауто за 15 секунди, али ЖЕНЕ су ипак боље У ОВОЈ СТВАРИ

Мушкарци ће вам одмах рећи да жене не знају да возе, да их увек изнервирају својим гестовима за воланом и да је боље да се тога ману.

1594538423_Depositphotos_314456450_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Међутим, научници тврде да су даме заправо много поузданије у вожњи од јачег пола. Возе спорије и опрезније, поштују саобраћајне прописе, везују појас и праве мање незгоде, док су мушкарци криви за теже несреће и чешће су у њима повређени. Оно што женском полу, ипак, не иде од руке јесте паркирање.

Прочитајте још: Једном се ЗАЉУБИМО, осам пута добијемо ПОВИШИЦУ, а шта мислите колико пута МУШКАРЦИ СЛАЖУ дневно?

Истраживања показују да им је за то потребна 21 секунда, док просечан мушкарац паркира ауто за 15. Али ни у томе мушки возачи нису савршени.

Даме брже од њих уочавају слободно место, пажљивије процењују удаљеност и правац, док због нестрпљења многи мушкарци возе пребрзо око паркинга и не воде рачуна о томе да ли ће неког заградити или заузети два места.

Жене су поузданији возачи и брже уоче слободно место, док су мушкарци бољи у псовању.

Подаци још показују да жене више псују током вожње и лакше губе живце, па је тако 67 одсто њих склоно да се свађа са другим возачима, док то исто ради 54 одсто мушкараца. Млађе даме жустрије и енергичније возе од старијих, због чега чешће прекорачују брзину и не поштују саобраћајне прописе.

Научници тврде да жене, ипак, имају слабију активност у делу мозга задуженом за способност оријентације у простору, што се одражава на квалитет вожње.

Прочитајте још: Имате лоше слике и мало ПРАТИЛАЦА? Није ни чудо, сигурно правите ове ГРЕШКЕ

Међутим, истовремено лакше савладавају инструкције у ауто-школи и посвећеније су учењу, док мушкарци на часове дођу самоуверенији, а заправо теже усвајају правила.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.