· · Коментара: 0
КОМУНИКАЦИЈА

МУШКАРЦИ научите да слушате жене! ОВАКО ћете постати њихов не само љубавник, већ најбољи пријатељи и сапутник

Мушкарци могу имати само корист, ако се мало потруде и схвате потребу жене за разговором о осећањима и проблемима.

1594296052_Depositphotos_138001086_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Када жене причају о нечему, оне обично не траже савет, решење или одговор. Оне на тај начин преиспитују своја осећања, а ако примете да партнер није спреман да их саслуша, осећаће се одбаченима. Кроз разговор са својим партнерима оне желе да остваре присност и разумевање, као што то чине и са својим пријатељицама. Истински утицај на жене, мушкараци могу остварити уколико су спремани да их саслушају, не прекидају док говоре и не деле савете.

Прочитајте још: Поставите себи о партнеру 5 ПИТАЊА, па ако одговорите са "ДА" време је за РАСТАНАК

Разговор о свакодневним проблемима, проблемима који можда никада неће настати, као и о нерешивим проблемима, помажу женама да се боље осећају. Иако проблеми на овај начин не нестају, напетост се смањује и то ће жене учинити смиренијима.

Разговор утиче на смиреност и осећај среће код жена.

Жене често анализирају проблеме своје породице и пријатеља. На овај начин оне испољавају своју бригу и саосећање. Ово „размишљање наглас“, разговор о свему чиме се њихове мисли баве, емоције преточене у речи, веома су важне за женску интуицију.

Фото:Депозит

Разговор о људима и људским односима за жене је сасвим природан, јер оне на тај начин показују заинтересованост за њихове животе.

Стицање поверења вољене особе за њих је веома битно, а оне то постижу тако што ће са том особом делити своја интересовања и ставове. Ако мушкарац показује апатију или незаинтересованост за њене теме, показује да не познаје довољно њену личност. На тај начин он губи контакт са важним и виталним делом њеног бића, а овај контакт је у основи једног дубоког односа.

Прочитајте још: Једном се ЗАЉУБИМО, осам пута добијемо ПОВИШИЦУ, а шта мислите колико пута МУШКАРЦИ СЛАЖУ дневно?

Међутим, када жене желе да поделе своје проблеме, мушкараци праве грешку претпостављајући да им је потребан савет. Тешко схватају, због чега оне постају све узнемиреније, а они, свесни тога, све упорније покушавају да пронађу решење за проблем. У већини случајева, жене не желе савет, важно им је да их мушкарци слушају и да им је стало до њих.

Фото: Депозит

Оно што мушкарце збуњује су детаљи које жене у разговору користе и они често покушавају да пронађу везу између ових детаља и проблема. Нажалост, они не схватају суштину. Жене, једноставно, желе да све своје „тајне“ поделе са неким кога воле и у кога имају поверења, као и да осете то исто поверење и са друге стране и њихову спремност да је саслушају. Ако супруг одбија улогу слушаоца, она ће бити узнемирена, а резултат је, најчешће, непотребна расправа о сасвим неважним стварима.

Прочитајте још: Научници потврдили: Жене МОРАЈУ да СПАВАЈУ ДУЖЕ од мушкараца! Ево и зашто

Ако мушкараци схвате своју улогу, посвете жени довољно пажње и саслушају их, осећај блискости биће обостран. Он неће више бити само њен љубавник, већ најбољи пријатељи и сапутник.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.