· · Коментара: 0
ПОРОДИЦА

ПРИВИЛЕГИЈА! Посебна категорија ПРИВРЖЕНОСТИ: Бити ТЕТКА је најлепша ствар на свету

Бити тетка је без сумње нешто најбоље на свету. Било да већ има своје дете или не, то митско биће – тетка, у стању је да воли дете свог брата или сестре као да је њено.

1594980355_Depositphotos_206145938_s-2019.jpg
Фото: Депозит

На страну сви други чланови породице, наклон до пода за њихов труд, али тетка је тетка. Све тетке у свом срцу имају посебно место које верно чувају за свог братанца или сестрића. То је посебна категорија привржености и тешко ју је заправо обухватити речима.

Прочитајте још: Прекрстите беби руке на грудима, затим урадите ОВО и ЗАСПАЋЕ за трен ока!

Када постану довољно свесни чињенице да имају тетку, и шта она представља, и они, ти мали враголани упућују њој посебну врсту љубави. Оне постају њихов најбољи пријатељ и њихов верни савезник. Увек им чувају леђа, носе са собом довољну артиљерију слаткиша, и никад не признају мами и тати ако се сок пролио по задњем седишту аута, случајно додуше. Преузимају на себе кривицу ако затреба.

Фото: Депозит

Тетке нису ту да би показале како није кул бити мама или тата, већ су ту да употпуне живот тог малог створења, званог дете. Бити тетка је најдивнија ствар на свету а ево и зашто:

Да да, знамо од одраслих се очекује да се понашају, па као одрасли. Али не и у случају тетке. Гледање цртаних филмова, прављење кикица, лакирање ноктију, причање прича, играње са аутићима, ваљање по поду и скакање по кревету, све је то својствено једној тетки. Вођена паролом, што се мора није тешко. Само тетка добија ту сјајну улогу да буде дете поново, без да јој ико замера.

Тетка је узор!

Тетка је неко ко је невероватан, забаван и ко је увек на страни детета. Није ни чудо што дете кад порасте жели да буде баш као његова тетка. Била тога свесна или не тетка је њихов узор и својим понашањем обликује стварност тих малих радозналаца.

Тетка је особа од поверења

Ако је током детињства тетка са својим нећацима имала близак однос, он ће се врло вероватно као такав наставити и када буду у том осетљивом добу адолесценције. Све што не буду смели да кажу родитељима, највероватније ће рећи својој тетки. Тетке се сматрају мање опасном одраслом особом, и зато им деца указују безгранично поверење.

Прочитајте још: Шта се дешава са децом без родитељског старања када постану ПУНОЛЕТНИ? Прича једне Дивне вратила је НАДУ

Тетка увек има дозволу да размази дете

Фото: Депозит

Улога родитеља је да васпитају дете, а тетка да их размази. Не може и не треба свако да има исти задатак у породици. Неко мора бити на страни деце, а ко други него тетка. Чоколадица или две више него што су родитељи рекли, одлагање одласка у кревет петком увече када се спава код тетке, кокице за вечеру, ситни поклоничићи без већег разлога, све је то својствено теткама.

Прочитајте још: До ПУБЕРТЕТА је све супер, а онда МАЈКА "жање шта је посејала"

Можда себи неће купити нови парфем за рођендан јер јој се чини прескупим, али ће свакако својој малој принцези поклонити и дворац и принца на белом коњу ако затражи, таман је коштало као месечна плата.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.