· · Коментара: 0
БАЛКАНЦИ

Како да знате да је неко са БАЛКАНА: Ових 7 СМЕШНИХ особина мора да поседује

Балканци су специфична раја. О њиховим догодовштинама прича цео свет, а ево и начина да препознате некога ко долази са ових простора.

1594973828_tram-1662680_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

1. Иако говоре различитим језицима, међусобно се разумеју

Имају исти смисао за хумор. Све што воле је да пију ракију и причају о политици; а када дођу до закључка да политика није вредна њиховог времена, они једноставно само наставе да пију. Живели!

2. Невероватно су бучни 

Ако се нађете на улици међу групом изразито гласних људи, не брините – то су само Балканци у спонтаном разговору. Чак и у тишини се надвикују. Склони су да разговарају у исто време, тако да када је више од двоје људи у групи – знајте да почиње балканска “свађа”. Али не, они се заправо не свађају, већ само покушавају да схвате и саслушају једни друге.

Балканце не занима мишљење других, док не дође критика на њихов рачун

Прочитајте још: У позадини Београђанка, Бели двор, Храм... Бојси из "Мућки" дао ПОДРШКУ Србији и одушевио све (ФОТО)

3. Воле да се преједају

Балканци воле много да једу и не стиде се тога. Велики су гурмани – када угледају храну хрле ка њој попут Викинга! Дакле, ако видите једну групу људи у хотелу како чека у реду за шведски сто, будите сигурни да постоји још једна група испред њих која долази са Балкана и може им појести све! Зато пожурите! Ако нам не верујете, дођите и посетите неку од балканских земаља. Уживаћете у њиховом гурманском гостопримству.

Балканци и познато гурманско гостопримство

4. Прилично су живахни, слободни и гласни у јавности

Замислите да сте на плажи, сунчате се или уживате под сунцобраном. Одједном, осетите ледене капљице на вашем телу и чујете дечији врисак праћен галамом одраслог. Узбуна! Узбуна! Шалимо се, то се само дете игра, а његова мама трчи за њим (она је гласна јер је 100 метара иза њега и не може да га заустави). Не брините, то је свакодневна ситуација … Барем за Балканце.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Имао је ТРИ имена, а оставио је значајан траг у српској књижевности: Знате ли ко је био АЛКИБИЈАД НУША?

5. Балканци увек очекују да се придружите њиховом друштву односно "клану"

Брате ова журка је топ, а и ракија је одлична!

Када се Балканци случајно сретну у страној земљи, они одмах постану пријатељи и организују балканске журке. Сви су позвани – докле год су спремни да слушају балканску музику, пију ракију и вино, играју друштвене игре (ох да, оне подразумевају и много алкохола) и грле свакога после друге чашице ракије! И да, можете бити сигурни да сте на балканској журци ако чујете да једни друге ословљавају са “брате” или било којим другим обликом ове речи (матори, буразеру, итд).

6. Породица им је увек на првом месту!

Хало мама, како си, ево ја сам добро

Ако вас нови пријатељ или туриста пита за правац и прекине вас док објашњавате речима: “Жао ми је, мој мобилни телефон звони. То мора да је моја мама,” будите 200% сигурни да је ваш нови познаник са нашег племенитог Балкана. Без обзира колико година имају, њихова мама ће их позвати да провери како су након земљотреса … који се догодио у Јапану. Пре три дана. Па шта? Не треба јој изговор да позове своје дете.

Прочитајте још: Знате ли колико НАЈСТАРИЈА особа на свету има година? Погледајте СПИСАК! (ВИДЕО)

7. Храна на путовањима је обавезна!

Ако сте на аеродрому и чекате велики ред за контролу пртљага, знајте да постоји велика шанса да је туриста са Балкана кривац за застој. Мислите: “Ох, Боже, заштити ме… Шта ли крију… оружје, дрогу?” Хахаха, не! Они имају навику да носе “мале” пакете хране за своје пријатеље и родбину. Интересује вас шта то носе? Неколико тегли ајвара, сир, домаће колаче, турску кафу, шунку, кулен, сланину, чварке, кобасицу и … хммм, то би било све.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.