· · Komentara: 0
KOMUNIKACIJA

MUŠKARCI naučite da slušate žene! OVAKO ćete postati njihov ne samo ljubavnik, već najbolji prijatelji i saputnik

Muškarci mogu imati samo korist, ako se malo potrude i shvate potrebu žene za razgovorom o osećanjima i problemima.

1594296052_Depositphotos_138001086_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Kada žene pričaju o nečemu, one obično ne traže savet, rešenje ili odgovor. One na taj način preispituju svoja osećanja, a ako primete da partner nije spreman da ih sasluša, osećaće se odbačenima. Kroz razgovor sa svojim partnerima one žele da ostvare prisnost i razumevanje, kao što to čine i sa svojim prijateljicama. Istinski uticaj na žene, muškaraci mogu ostvariti ukoliko su spremani da ih saslušaju, ne prekidaju dok govore i ne dele savete.

Pročitajte još: Postavite sebi o partneru 5 PITANJA, pa ako odgovorite sa "DA" vreme je za RASTANAK

Razgovor o svakodnevnim problemima, problemima koji možda nikada neće nastati, kao i o nerešivim problemima, pomažu ženama da se bolje osećaju. Iako problemi na ovaj način ne nestaju, napetost se smanjuje i to će žene učiniti smirenijima.

Razgovor utiče na smirenost i osećaj sreće kod žena.

Žene često analiziraju probleme svoje porodice i prijatelja. Na ovaj način one ispoljavaju svoju brigu i saosećanje. Ovo „razmišljanje naglas“, razgovor o svemu čime se njihove misli bave, emocije pretočene u reči, veoma su važne za žensku intuiciju.

Foto:Depozit

Razgovor o ljudima i ljudskim odnosima za žene je sasvim prirodan, jer one na taj način pokazuju zainteresovanost za njihove živote.

Sticanje poverenja voljene osobe za njih je veoma bitno, a one to postižu tako što će sa tom osobom deliti svoja interesovanja i stavove. Ako muškarac pokazuje apatiju ili nezainteresovanost za njene teme, pokazuje da ne poznaje dovoljno njenu ličnost. Na taj način on gubi kontakt sa važnim i vitalnim delom njenog bića, a ovaj kontakt je u osnovi jednog dubokog odnosa.

Pročitajte još: Jednom se ZALJUBIMO, osam puta dobijemo POVIŠICU, a šta mislite koliko puta MUŠKARCI SLAŽU dnevno?

Međutim, kada žene žele da podele svoje probleme, muškaraci prave grešku pretpostavljajući da im je potreban savet. Teško shvataju, zbog čega one postaju sve uznemirenije, a oni, svesni toga, sve upornije pokušavaju da pronađu rešenje za problem. U većini slučajeva, žene ne žele savet, važno im je da ih muškarci slušaju i da im je stalo do njih.

Foto: Depozit

Ono što muškarce zbunjuje su detalji koje žene u razgovoru koriste i oni često pokušavaju da pronađu vezu između ovih detalja i problema. Nažalost, oni ne shvataju suštinu. Žene, jednostavno, žele da sve svoje „tajne“ podele sa nekim koga vole i u koga imaju poverenja, kao i da osete to isto poverenje i sa druge strane i njihovu spremnost da je saslušaju. Ako suprug odbija ulogu slušaoca, ona će biti uznemirena, a rezultat je, najčešće, nepotrebna rasprava o sasvim nevažnim stvarima.

Pročitajte još: Naučnici potvrdili: Žene MORAJU da SPAVAJU DUŽE od muškaraca! Evo i zašto

Ako muškaraci shvate svoju ulogu, posvete ženi dovoljno pažnje i saslušaju ih, osećaj bliskosti biće obostran. On neće više biti samo njen ljubavnik, već najbolji prijatelji i saputnik.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.