· · Коментара: 0
Штедљивко

Нови "Аудијев" караван троши мање од ДВЕ литре!

Под хаубом се налази "ергела" од 252 "коња" којима помаже и хибридна технологија

AUDI-A6-2.jpg
Фото:"Ауди"

Један од најлепших каравана на тржишту је свакако "ауди А6 авант 55 ТФСИ е кватро", складан, узбудљив, јединствен. Најновија верзија, је опремљена и хибридном технологијом, "плаг-ин", што овом аутомобилу омогућује да се креће по граду са нултом емисијом штетних гасова!

Прочитајте још: Ево како је "Тојота" обрадовала возаче, а ЗАБРИНУЛА конкуренцију (Фото/Видео)

Фото:"Ауди"

Ипак, овај караван, поприличне масе, која прелази две тоне, има и сјајне перформансе. За то је задужена моћна "ергела" од 252 "коња". Ту је и двоструко квачило, седмостепени аутоматски С-троник мењач. При томе, а захваљујући хибридној технологији, просечна потрошња овог каравана на 100 километара износи око 1,9 литара бензина! Просечна емисија штетних гасова је 44 грама ЦО2 по пређном километру!

Прочитајте још: Ево како можете значајно да смањите потрошњу горива

Без обзира на тако "дијеталну исхрану" јунак наше приче из места до сто километара на час може да стигне за сјајних 5,7 секунди!
Максимална брзина је електронски ограничена на 250 километара на час!  Није се штедело ни у опреми овог лепотана. У стандардном пакету је и виртуелни кокпит и "матрикс" светла, спортско вешање, спортска седишта.

Прочитајте још: Ако се не одржава правилно може изазвати здравствене проблеме: Када је право време да се клима у ауту сервисира?

Караван који је дугачак 4.939 мм (ширина 1.886, висина 1.490 мм) је и прави шампион када је запремина пртљажног простора у питању. Са стандардних 405 литара обарањем седишта добија се 1.535 литара.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.